'Basit kazada bile 6 yıl alırlardı'

Taksim Dayanışması Gezi eylemleri sırasında öldürülen Ayvalıtaş'ın davasında iki sanık hakkında verilen beraat kararına ilişkin açıklama yaptı. Avukat Eren, basit bir trafik kazası olsaydı sanıkların 5-6 sene alacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Taksim Dayanışması, Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Mehmet Ayvalıtaş’ın 6,5 yıldır süren davasında sanıkların beraat etmesi üzerine, basın toplantısı düzenledi. Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’ndeki açıklamaya Mehmet Ayvalıtaş’ın ailesi, avukatları, CHP Milletvekili Ali Şeker ve çok sayıda kişi katıldı.

'FRENE BASMADAN AĞIR SUÇ İŞLEDİLER'

Toplantıda konuşan Mehmet Ayvalıtaş ailesinin avukatı Sevgi Evren davada sanıkların kusurunun görmezden gelindiğini belirtti. Evren, yaptıkları itirazların Adli Tıp’a gittiğini ama delillerin yine de karartıldığını söyledi. Evren "Sanıkların kusursuz olduğu iddia edildi. Delillerimiz dosyaya alınmadı. Tespitler yapmamıza rağmen, alternatif rapor sunduk. Fakat iki sanık siyasi atmosferden yararlanarak, tedbir almadan, frene basmadan ağır bir suç işlediler" dedi.

'24 CELSE GEÇTİ 25 DİLEKÇE SUNDUK'

Dava basit bir trafik kazası olsaydı sanıkların 5-6 sene alacağını belirten Evren dava boyunca üç defa mahkeme salonunun değiştiğini, altı ay MOBESE görüntülerinin kaçırıldığını anlattı.

24 celse geçti, 25 dilekçe sunduk. 6 buçuk yıl boyunca direndik ve bunu yeterince deşifre ettik. Hiçbir gerekçe vermeden mütalaa verildi. İrademize saygısızlık yapılarak beraat kararı verildi” diyerek dava sürecini özetleyen Evren tüm bunlara rağmen duruşmaya gelmeyen sanıkların adresinin bulunamadığını ifade etti.

'BİZİ SUSTURMAYA ÇALIŞTILAR'

Evren'in ardından konuşan Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş, altı buçuk yıl boyunca çok acı bir süreç yaşadıklarını ve eziyet çektiklerini anlattı. Sürekli polis ve çevik kuvvetin şiddeti ve baskısı ile karşılaştıklarını belirten Ayvalıtaş "Oğlum katledildi. Olayla ilgili görüntüler bize aylarca verilmedi. Bize büyük eziyetler yaşatıldı.Bizi susturmaya çalıştılar. Kalp hastası olmama rağmen bana saldırdılar. Karar günü çok sayıda polis vardı. Kararın yazıldığı tutanakları bildiri dağıtır gibi elimize tutuşturdular. Kendime gelemedim o günden beri” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)