Ankara'da öğrencilere tehdit

Ankara Üniversitesi’nde bir grup "Dil Tarihi vatansızlara dar edeceğiz, haberiniz olsun" sözleriyle öğrencileri tehdit etti. Can güvenliklerinden endişe duyduklarını belirten bir öğrenci, okulun yanında 100’e yakın kişinin beklediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde kendilerini 'Ülkü Ocakları' üyesi olarak adlandıran bir grup, öğrencileri tehdit etti.

Fakültenin 'Orta bahçe' olarak adlandırılan bölümünde bir kişinin,"Atatürk’ün kurduğu bir üniversitede bizim devletimize katil diyen, Barış Pınarı harekatındaki şehitlerimizin arkasında duran bu teröristlerin burada olmasına müsaAde etmeyeceğiz. Sizden istediğimiz, Atatürk’ün kurduğu bu okulda siz de sesinizi çıkartın" ifadelerini kameralar kaydetti. Başka bir kişi de, "Dil tarihi vatansızlara dar edeceğiz haberiniz olsun yani. Sıhhiye köprüsünde görüşmek üzere" sözleriyle öğrencileri tehdit etti.

'CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK'

Fakültenin kapısında yaklaşık 100 kişinin biriktiğini ve can güvenliklerinden endişe duyduklarını ifade eden, isminin yayınlanmasını istemeyen bir öğrenci, "Orta bahçeye tehditler savurdular. Okula öğrenci olmayan kişileri, hocaların ziyaretçisi diye alıyorlar. Öğrencilerin çıkmasını bekliyorlar. Okula girip çıkan öğrencileri tehdit ediyorlar. Okulda can güvenliğimizi olmadığını düşünüyoruz. Can güvenliğimiz yok ve dışarıda 80 kişi bekliyor. Polis ve güvenlik de bu tehditleri yaparlarken oradaydılar. Okulun içinde tehditlere devam ediyorlar. Sıhhıye köprüsünün altında bekliyorlar" dedi.

(DUVAR)

Etiketler Ankara tehdit ülkücü