Şentop: Trump'ın ne söylemek istediğini anlayamıyorsunuz

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin Suriye'ye yapmayı planladığı harekatla ilgili açıklamasını değerlendiren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik sözlerinin tamamına baktığınızda ne söylemek istediğini anlayamıyorsunuz. Çünkü her tweet'te daha farklı değerlendirme var" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Irak ve Suriye'ye askeri harekat yetkisi veren tezkerenin TBMM Genel Kurulu'nda kabulünün ardından AK Parti kulisini ziyaret etti.

Milletvekilleriyle bir süre sohbet edem Mustafa Şentop, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Daha önce de bu tarz tezkerelerin olduğunu söyleyen Şentop, "Belli bir süreyle veriyordu parlamentomuz. Sonra süresi dolmak üzereydi, bu bakımdan uzatma kararı alındı. Bunu önemli kılan biraz gündemle kesişmesi oldu. Hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik tehdidini değerlendiren Şentop, şöyle devam etti.

"ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik sözlerinin tamamına baktığınızda ne söylemek istediğini anlayamıyorsunuz. Çünkü her tweet'te daha farklı yorum, değerlendirme var. Bir tanesinde Türkiye'yi bir nevi tehdit eden bir ifade, bir yaklaşım vardı. Bunun iç politikayla alakalı olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin bu tür tehditlere pabuç bırakmayacağını onlar da gördüler. Türkiye olarak böyle bir tehdidin bir kıymet ifade etmediğini, Türkiye'yi kimsenin tehdit edemeyeceğini ifade etmek istiyorum." (ANKARA/AA)

Trump'tan Türkiye'ye: Limiti aşarsan ekonomini yok ederimTrump'tan Türkiye'ye: Limiti aşarsan ekonomini yok ederim