Kalın, O'Brien'la güvenli bölgeyi görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı O’Brien'la gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde ikili meselelerin yanı sıra Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması planlanan 'güvenli bölge'yi konuştu. Kalın'ın 'güvenli bölge' konusunda adımların hızlanması gerektiği vurgusu yaptığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ile ilgili yapılan açıklamada, "Türkiye'nin, güvenli bölge adımlarının hızlandırılması kararlılığını vurguladığı" belirtildi.

Görüşmede gündemdeki ikili konuların yanı sıra, ABD ile hedeflenen 100 milyar dolarlık karşılıklı ticaret hacmi, Suriye'deki gelişmeler, Suriye'nin kuzeyinde 'güvenli bölge'nin tesisi, terörle mücadele ve Libya'daki son durum hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Suriye'nin kuzeyinde 'güvenli bölge' için atılacak adımların hızlandırılmasının ve ABD'nin bölgede YPG'ye verdiği desteğin de tartışıldığı görüşmede,  Kalın'ın, Türkiye'nin bu konulardaki tutumunu aktardığı belirtiliyor. (ANKARA/AA)