15 Temmuz raporu TBMM'de kayboldu

15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a sunduğu rapor kayboldu: Başkanlığımıza sunulan bir rapor bulunmamaktır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, 'darbe girişimini araştırması amacıyla kurulan meclis araştırması komisyonu raporuna ve meclis araştırması komisyonları raporlarının genel kurulda görüşülmesine ilişkin' verdiği soru önergesinde 15 Temmuz raporunun kaybolduğu cevabını aldı. TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu"nun 12 Temmuz 2017 tarihinde eski Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a sunulan darbe raporuyla ilgili “Başkanlığımıza sunulan bir rapor bulunmamaktır” görüşünü bildirdi.

Soru önergesine yanıt veren Bilgiç, "Rapor tekemmül etmediğinden 26. Yasama Dönemi içinde bastırılarak dağıtılamamıştır. Komisyon tarafından tekemmül ettirilerek başkanlığımıza sunulan bir rapor bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

RAPORUN SUNULMASI İKİ YIL ÖNCE GÜNDEM OLMUŞTU

Öte yandan kaybolan raporun teslim edildiği gün Meclis'in resmi sitesi ve Anadolu Ajans'ı konuyu haberleştirmişti. Komisyon Başkanı ve 26. Dönem AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek ile bazı komisyon üyeleri dönemin Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın makamına gitmişti. CHP Darbe Komisyonu Raporu'na yapılan eklemelerin çıkarılması için TBMM Başkanlığı'na başvurmuştu. Rapora, muhalefet şerhi yazıldıktan sonra, "CHP’nin, FETÖ ile amaç birliği içinde olduğu ve FETÖ’yü cesaretlendirdiği" yönünde değerlendirmeler tepki toplamıştı. (HABER MERKEZİ)

'Cemaatlerin denetlenmesi' Darbe Raporu'ndan çıkarıldı'Cemaatlerin denetlenmesi' Darbe Raporu'ndan çıkarıldı

CHP'den Darbe Raporu başvurusuCHP'den Darbe Raporu başvurusu

Etiketler rapor meclis 15 Temmuz