CHP'den Darbe Raporu başvurusu

CHP, darbe raporuna yapılan ekle ilgili TBMM Başkanlığı'na başvurdu, Başkan Kahraman'dan olumlu yanıt geldi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Darbe Komisyonu Raporu'na yapılan eklemelerin çıkarılması için TBMM Başkanlığı'na başvurdu. TBMM Darbe Komisyonu’nun Meclis Başkanlığı’na sunduğu rapora, muhalefet şerhi yazıldıktan sonra "CHP’nin, FETÖ ile amaç birliği içinde olduğu ve FETÖ’yü cesaretlendirdiği" yönünde değerlendirmeler tepki toplamıştı.

KAHRAMAN'DAN OLUMLU YANIT

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, darbe komisyonu raporuna sonradan ek yapılmasına itiraz eden CHP'li üyelerin başvurusunu olumlu buldu. Rapor ya iade edilecek ya da CHP'nin ekleri de içine alan bir muhalefet şerhi yazmasına imkan verilecek.

Darbe Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Meclis Başkanı İsmail Kahraman'la görüştü. Görüşme sonrası bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, biten bir raporda sadece imla düzeltmesi yapılabileceğini, bunun dışında yapılan ekin korsan ve hukuk dışı olduğunu söyledi. Bu durum içtüzük ve teamüllere aykırı olduğu için başvuru yaptıklarını söyleyen Tanrıkulu, Meclis Başkanı'nın olumlu yaklaştığını, "değerlendireceğiz" dediğini aktardı. Şimdi raporun iade edilmesi ya da CHP'nin ekler doğrultusunda yeni bir muhalefet şerhi yazması bekleniyor. (DUVAR)