Atatürk Havalimanı'na metro seferleri durduruldu

Teknofest'in gerçekleştirildiği Atatürk Havalimanı'ndaki metro seferleri durduruldu. Metro İstanbul, seferlerin aşırı kalabalıktan kaynaklandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Metro İstanbul'dan yapılan açıklama, Atatürk Havalimanı'na yapılan metro seferlerinin durdurulduğu açıklandı.

Açıklamada "İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karar gereği Atatürk Havalimanı istasyonuna yolcu taşımacılığı, aşırı kalabalığın yolcu güvenliğine risk oluşturması nedeniyle durdurulmuştur. Lütfen duyurularımızı takip ediniz" ifadeleri kullanıldı. Havalimanında yapılan Teknofest'in bu yoğunluğa neden olduğu düşünülüyor.

Metro İstanbul'dan bugün yapılan bir diğer açıklamada ise "M1 metro hattında rekor yolculuk! 21 Eylül 2019’da M1 Yenikapı-Atatürk Havalimanı/Kirazlı metro hattında 562.230 yolculuk ile hattımıza ait günlük yolcu taşıma rekoru kırıldı. Teknofest nedeniyle yoğunluk yaşanan hatta dün olduğu gibi bugün de tam kapasite çalışıyoruz" denilmişti.

HAVALİMANINDAN YENİKAPI'YA SEFER VAR

Metro İstanbul'dan daha sonra yapılan açıklamada ise "M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı hattında Atatürk Havalimanı yönünden Yenikapı yönüne sefer yapılmakta olup, Yenikapı’dan Atatürk Havalimanı yönüne sefer yapılmamaktadır" bilgisi duyuruldu. (HABER MERKEZİ)