Leyla Güven hakkında soruşturma başlatıldı

HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven hakkında soruşturma başlattı.

Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı (DTK) ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, 11 Eylül günü, Diyarbakır kayyım atamalarına karşı yapıla eylemde konuşmuştu.

HDP Diyarbakır İl Binası önünde eylem yapan çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla ailelerin yaptığı eyleme değinen Güven, "AKP ve MHP her gün yeni bir gündem yaratmaya çalışıyor. O yeni gündemlerden birisi de HDP Diyarbakır İl Binasının önüdür. Bir provokasyon tezgahlanıyor. Oraya giden anneler de bizim annelerimizdir. Ama orada tezgahlanan başka bir şey" dedi.

Kürt sorununun çözülmesi gerektiğini söyleyen Güven, "Savaşın sebebi HDP değildir. Savaşı çıkaran zihniyet Kürt sorununu çözümsüz bırakan zihniyettir. Kürt sorunu devam ettiği müddetçe gerillaya da katılımlar olacak, çatışmalar da olacak, savaşlar da olacak. Bunların tamamının ortadan kalması için HDP mücadele veriyor. Kürt sorunun demokratik çözüme için her alanda mücadelesini yükseltiyor" diye konuştu.

Güven'in açıklamasına AK Parti ve MHP'den tepki gelirken İYİ Parti, Güven'in dokunulmazlığını kaldırılması çağrısı yaptı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da Leyla Güven hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla soruşturma başlattı. Savcılığın soruşturma kapsamında hazırlanacağı fezleke, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilecek. (HABER MERKEZİ)

İYİ Parti: Leyla Güven'in dokunulmazlığı derhal kaldırılmalıdırİYİ Parti: Leyla Güven'in dokunulmazlığı derhal kaldırılmalıdır