İETT Genel Müdürlüğüne Kolukısa atandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 gündür boş olan İETT Genel Müdürlüğü görevine Hamdi Alper Kolukısa'yı atadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İETT'de genel müdürlük görevine, genel müdür yardımcısı olan Hamdi Alper Kolukısa atandı. Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık kazanmasının ardından İBB'ye bağlı şirketlerde koltuğunu koruyan isimlerden biri olan Ahmet Bağış, 8 Eylül'de İETT Genel Müdürlüğü'nden istifa etmişti.

HAMDİ ALPER KOLUKISA KİMDİR?

1979 yılında Tokat İli Zile ilçesinde doğan Kolukısa, Atatürk Üniversitesi İktisat Bölümünden 2002 yılında mezun oldu. Daha sonra, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin açtığı sınavı kazarak 2004 yılında Kara Harp Okulu’ndan Teğmen rütbesi ile mezun oldu. Kolukısa halen Anadolu Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik lisans programı öğrencisidir.

Hamdi Alper Kolukısa Jandarma Genel Komutanlığı’nda teğmen, üsteğmen ve yüzbaşı rütbeleri ile görev yaptı. Muğla Valiliği İl Trafik Komisyonu Üyeliği'ndeki 5 yıllık çalışma süresinin sonunda, 2014-2019 yılları arasında Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı görevini yürüttü. Kolukısa ayrıca, Türkiye Belediyeler Birliği Ulaşım Komisyonu Üyeliği, Türkiye Belediyeler Birliği UKOME ve Mevzuat Komisyonu Başkanlığı görevini yapıyor. Ulaştırma Bakanlığı tarafından sınavla verilen ÜDY (Ulaşım Üst Düzey Yönetici) belgesi sahibi olan Kolukısa evli ve iki çocuk babası ve İngilizce biliyor. (HABER MERKEZİ)

İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış istifa ettiİETT Genel Müdürü Ahmet Bağış istifa etti