Soylu'dan LGBTİ+ bireylere dair nefret söylemi

"Ankara'daki bir LGBT derneğine ABD 22 milyon dolar yardım yapıyor" diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, devamında LGBTİ+ bireyleri tehlike sayan ifadeler kullandı: "Neyle karşı karşıya kaldığımızı, hangi cereyanlarla karşı karşıya kaldığımızı, aslında temel hedefin şu milletin inancı, kimliği, bu coğrafyadaki varlığı olduğunu bundan sonra kelimelerle ifade etmeme gerek var mı?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD'nin Ankara'daki LGBTİ+ bireylerin derneğine 22 milyon dolar yardımda bulunduğu iddiasını ortaya attı ve bunu 'Türk milletinin inancı, kimliği ve varlığına karşı' olduğu yönünde ifadeler kullandı.

Hak-İş'e bağlı Özçelik-İş Sendikası'nın Afyonkarahisar'daki termal otelde düzenlenen toplantısına katılan Bakan Soylu, yerel seçim sonrası gelişmelere değinirken İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bazı işçilerin çıkarılmasına tepki gösterdi. Soylu, yine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyaretini eleştirerek "Bugün Saraçhane'de eylem yapan, kaybettikleri işlerini geri almak için seslerini duyurmaya çalışan, çoluk çocuk geçindiren insanlara, terör örgütüne müzahir olduğu için görevden aldığımız belediye başkanlarına gösterdikleri güler yüzü, Kandil'in atadığı kayyım eş başkanlara gösterdikleri güler yüzü, desteği, acıma hissini gösterseler bizim için yeter" diye konuştu.

'DOĞRU BİR POLİTİKA İZLİYORUZ'

Konuyu PKK'ye getiren Bakan Soylu, 'Türkiye'nin 40 yıldır terör ile mücadele ettiğini, 40 yıldır akşam haberlerinde şehit haberleri aldıklarını, ülkenin ekonomisinin, gücünün, varlığının, moralinin teröre kurban edilmeye çalışıldığını' söyledi. Soylu, belediye paralarının PKK'ye aktarıldığı iddiasını yineleyerek, kayyım atamalarıyla ilgili "Doğru bir politika izliyoruz" dedi. Soylu şöyle devam etti: "2009 yılında terör örgütüne müzahir belediyenin kazandığı belediye sayısı 98 idi. 2014 yılında 103'tü, 2019 yılında 59'a düştü. Doğru bir politika izliyoruz. Bugün yine teröre müzahir olan siyasi partinin kapısının önünde Diyarbakır'da anneler babalar oturmuşlar; 'evlatlarımızı dağa götürdünüz, geri getirin' diye onlara kafa tutuyorlar. Bu terör örgütünü, Doğu ve Güneydoğu'daki kadınlarımız, analarımız bitirecek ve tarumar edecek. Çok net. Orada atılan adımlar milletimizin demokrasi işleyişinde de çok önemli bir süreci beraberinde taşımaktadır."

Türkiye'nin etrafındaki coğrafyada 21. asra yakışmayan bir tabloyla karşı karşıya olduğunu söyleyen Soylu, "Biz bugün belki de tarihte hiç olmadığımız kadar güçlü olmalıyız. Buna mecburuz" ifadelerini kullandıktan sonra "Ankara'daki bir LGBT derneğine Amerika Birleşik Devletleri 22 milyon dolar yardım yapıyor" dedi ve şöyle devam etti: "Benim burada konuşmama gerek var mı? Neyle karşı karşıya kaldığımızı, hangi cereyanlarla karşı karşıya kaldığımızı, aslında temel hedefin şu milletin inancı, kimliği, bu coğrafyadaki varlığı olduğunu bundan sonra kelimelerle ifade etmeme gerek var mı?"

'TEHDİT OLARAK GÖRÜYORUM' DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 23 Haziran İstanbul seçimi öncesi de LGBTİ+ bireylerle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: “Şimdi Kandil, İstanbul seçimleri için ‘AKP-MHP faşizmine karşı İmamoğlu’nu destekleyeceğiz’ diyor. Ondan önce de Sezai Temelli, ‘Herhalde bu bizim seçimimizdir, biz de alacaklarımızı alacağız.’ diyor. Etrafta da hep şu konuşuluyor, İSPARK ve benzeri bilimum yerler HDP ile anlaşıldı. Bütün bunlar LGBT, terör örgütleri, kusura bakmayın Can Dündar’ın Gezi olaylarındaki tweetini hepimiz hatırlıyoruzdur, başka yerlerden copy-paste yaptıklarını, savaş manzaralarını Taksim Meydanı manzaralı olarak yansıttılar. Şimdi bu ekip LGBT dahil olmak üzere İstanbul yönetimine hazırlanıyor. Ben bunu Türkiye için de İstanbul için de bir tehdit olarak görüyorum.” (AFYONKARAHİSAR/AA-HABER MERKEZİ)

Soylu'dan İmamoğlu'na tehdit: Pejmürde ederizSoylu'dan İmamoğlu'na tehdit: Pejmürde ederiz