HDP'li Şık, Van'da kayyım eylemine katıldı: 2020'de iktidarda yoksunuz

Van’daki kayyım protestosunda konuşan HDP Milletvekili Ahmet Şık, iktidarın günlerinin sayılı olduğunu savunarak, "Bir sene sonra 2020’de siz olmayacaksınız" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'da kayyım protestoları 12'nci gününde basın açıklamasıyla devam etti. HDP İpekyolu ilçe binası önündeki açıklamaya HDP milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve yurttaşlar katıldı. Grup adına konuşan HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, mevcut iktidarın 2020'de olmayacağını öne sürdü.

Siyaseten zayıflamış her iktidarın Kürt hareketi üzerinde 'tepinmeyi' bir adet haline getirdiğini söyleyen Şık, "Bunun nedeni kendi zayıflığını örtsün, yağma ve talancılığına devam etsin diyedir. Karşımızda siyasi parti kılığına girmiş, demokratik araçları kullanarak iktidara çöreklenmiş bir mafya düzeni var" dedi. Şık, AK Parti’nin kendi içindeki çatlakların derinleşmesini engellemeye yönelik hamlelerde bulunduğunu da söyleyerek, şöyle konuştu: "Savaşın değil barışın dilinin egemen kılınması için, hukuksuzluğun değil hukuk üstünlüğünün egemen kılınması için biz ne demokrasi, ne de barış demekten vazgeçeceğiz. Başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP ve tüm bileşenleri, ona bastonluk yapan derin devlet artıkları, eski sistemin derin devlet artıkları ve MHP dahil olmak üzere iktidarda ömrünüz sayılı bu böyle biline. Bir sene sonra 2020’de siz olmayacaksınız ama biz varız ve bu ülkenin umudu olmaya devam edeceğiz.”

Konuşmanın ardından atılan sloganlar ve yapılan oturma eylemiyle protesto son buldu. (Kaynak: MA)