Başsavcılık tutuklanan sağlık çalışanları hakkında açıklama yaptı

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınıp tutuklanan 4 sağlık çalışanıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, çalışanların yaralıları tedavi ettiği yerin "PKK tarafından kullanıldığı" iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı, sokağa çıkma yasaklarında hastaları tedavi ettikleri için tutuklanan 4 sağlık çalışanıyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Şüphelilerin gerçekleştirmiş oldukları tedavi özel bir sağlık kuruluşunda yapılmamış olup tedavinin yapıldığı yerin 'PKK/KCK silahlı terör örgütü mensuplarının 2015 yılında Cizre'de yaşanan operasyon sürecinde yoğun olarak örgütsel faaliyetlerde kullanılan bir yer' olduğu tespit edilmiştir" denildi.

Dört sağlıkçının tutuklanmasına tepki: Cenevre Sözleşmesi varDört sağlıkçının tutuklanmasına tepki: Cenevre Sözleşmesi var

Cizre Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma için "Soruşturmanın titizlikle, genişletilerek ve çok yönlü olarak dosyada bulunan kısıtlılık kararı doğrultusunda gizlilikle ve gerektiği gibi devam ettiği" belirtilen açıklamada, "Yürütülen soruşturmalarda yapılan iş ve işlemlerin hakim ve savcıların kişisel tutum ve davranışları olmayıp, yasalar çerçevesinde hareket edilmektedir" ifadeleri kullanıldı. (ŞIRNAK/AA)