Cüneyt Cebonyan için Birgün'e mesajlar...

Birgün gazetesine bugün vefat eden Cüneyt Cebonyan için çok sayıda mesaj geldi: Acıyı tarif etmek zor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trafik kazasında vefat eden Birgün gazetesi yazarı Cüneyt Cebonyan için sendikacı, gazeteci ve sanatçılar Birgün gazetesine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Birgün'e Cüneyt Cebonyan için gelen mesajlar şöyle:

KESK EŞ GENEL BAŞKANI AYSUN GEZEN: Birgün yazarlarından ve kurulduğundan bu yana gazetenin emektarlarından olan Cüneyt Cebenoyan’ı trafik kazasında yitirmekten ötürü derin bir üzüntü duyuyoruz. Cüneyt Cebenoyan’ın sevenlerine, okurlarına ve Birgün ailesine başsağlığı diliyorum.

BARIŞ VAKFI BAŞKANI HAKAN TAHMAZ: Birgün Gazetesi’nin ilk gününden itibaren yazılarıyla katkı sunan sinema eleştirmeni değerli insan Cüneyt Cebenoyan’ın elim bir trafik kazası sonucu yaşamını yitirmiş olmasını üzüntüyle öğrendim. Sizin nezdinizde bütün çalışma arkadaşlarına, ailesine, Birgün okuyucularına ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diler, acılarını paylaşırız. Her ölüm erkendir denir ama bu gerçekten erken oldu. Cebenoyan ailesinin üyelerinin ölümü ise hep anı ve kahredici bir biçimde olması ise acımızı daha da artırdı. Tüm dostlarına ve sevenlere saygılarımızla.

Cüneyt Cebenoyan: Siz onunla ölmemişsinizdir... Niye?Cüneyt Cebenoyan: Siz onunla ölmemişsinizdir... Niye?

ÖDP BAŞKANLAR KURULU ÜYESİ ALPER TAŞ: Gerçekten çok ama çok acı bir kayıp. Yaşamı acılarla yoğrulmuş sevgili CüneytCebenoyan'ın böyle aniden aramızdan ayrılışı hepimizi derin bir üzüntüye boğdu. Büyük bir kayıp hepimiz için. Başımız sağ olsun. Sevgisini, güzelliğini unutturmamak sorumluluğumuz.

ORHAN AYDIN: Kültürümüzün büyük değerlerinin toprağa damla damla düşmesi canımı yakıyor. Hem oyuncu dünyasında hem kültür dünyasından insanlarımız bir bir göçüyor. Hayata her boyutuyla kardeşlik, barış, eşitlik, aşk, hayvan, doğa için ışık saçan bir arkadaşımızdı. Ülkenin kültür hayatına sinema ile sunduğu katkılar azımsanmayacak kadar güçlü. Yakın bir dostumu kaybettim, ne söylesem acımı örtmez. Toprağın ışıklı olsun Cüneyt…

İLBAY KAHRAMAN: Acıyı tarif etmek zor. Tarifsiz acılar içerisindeyim, yalnızca bunu söyleyebiliyorum.

BUKET UZUNER: Toparlanamıyorum. Söyleyecek bir şey yok. Çok değerli bir insandı. Dürüstlüğüyle, muhalifliğiyle değerli biriydi. İnşallah huzur bulur, nur içinde uyusun çok üzgünüm.

ERCAN KESAL: Çok yakın dostumdu . Çok iyi bir arkadaştı, birlikte aynı jüride görev aldık. Çeşitli festivallerde birlikteydik. Uzun sohbetlerimiz oldu. Kendisi çok güçlü bir sinema bilgisine sahipti. Yazdıklarını merakla okurdum. Eleştirilerinden, entelektüelliğinden, yaklaşımından nasiplenmeye çalışırdık. Eşi umarım iyidir, çok üzgünüz.

BANU ÖZDEMİR: Cüneyt’le tanışıklığımız şu ömrü hayat süresi içinde eskilere dayanıyor desem yalan olmaz. Festivallerde, basın gösterimlerinde iki lafın belini kırıp ve genelde şakalaşıp güler yüzlü bir biçimde filme girerdik! Giyim tarzından, hayata bakış açısından, kızı Elif’ten, karısı Ayşegül’den konuşurduk. Hatta bir keresinde kızı Elif’le Elazığ Film Festivali’ne gelmişti, ne kadar iyi bir baba olduğunu gözlemleme fırsatım olmuştu! Acılarının üstüne sünger çekmeyi başarmış ama acıların sebeplerini de sorgulayan bir arkadaşımızdı. Filmlerde kendine uygun bir yer bulana bir hayli koltuk değiştirirdi, onun karanlık salonda dolanan uzun siluetini oturana kadar takip ederdim. En son bu yolculuğa çıkmadan önce bir basın gösteriminde karşılaştık, yine keyifle konuştuk. Bu onu son görüşüm oldu. Işıklar içinde uyusun güzel arkadaşım, abim, meslektaşım. Onu çok özleyeceğim, karanlık salonlarda siluetini arayacağım!

NECLA ALGAN: Ah, yandım… Bu olur mu? Cüneyt’in ölmesi büyük haksızlık. Ama o da oldu işte. Sevgili, güler yüzlü arkadaşım Cüneyt, bana çok acı geldi bu ölüm. Kahpe felek diye boşuna dememişler. Kahpe ve zalim. (HABER MERKEZİ)

Hayri Kozanoğlu, Cebenoyan'ı anlattıHayri Kozanoğlu, Cebenoyan'ı anlattı

Cüneyt Cebenoyan trafik kazasında vefat ettiCüneyt Cebenoyan trafik kazasında vefat etti

Cüneyt Cebenoyan için: Yazarak ve yaşayarak yasla mücadele etmekCüneyt Cebenoyan için: Yazarak ve yaşayarak yasla mücadele etmek