MSB: Güvenli bölge çalışmalarına yarından itibaren Ankara'da devam edilecek

Milli Savunma Bakanı Akar'la ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey arasındaki görüşmede, Suriye'de güvenli bölge kurulmasıyla ilgili çalışmalara yarından itibaren Ankara'da devam edilmesi konusunda anlaşma sağlandığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'ye gelen ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'le görüştü.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada görüşmede, Suriye'de Fırat Nehri'nin doğusunda "güvenli bölge" kurulması, IŞİD'le mücadele ve Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği aktarıldı.

Açıklamaya göre Hulusi Akar, güvenli bölgenin Türkiye ve ABD tarafından koordineli şekilde birlikte oluşturulması ve YPG'nin bölgeden çıkarılması ve ağır silahlarının toplanması gerektiğini söyledi.

'ABD'Lİ YETKİLİLERİN YPG'YLE GÖRÜŞMESİNDEN RAHATSIZIZ'

Akar'ın Suriyeli mültecilerin dönüşü için gerekli şartların oluşturulmasını dile getirdiği belirtilen açıklamada, "Türkiye’nin mücadelesinin Kürt ve Arap kardeşlerimiz ve diğer etnik/dini gruplarla olmayıp, DEAŞ ve PKK/YPG’li teröristlerle olduğu, ABD'li bazı sivil, asker üst düzey yetkililerin, PKK/YPG terör örgütü elebaşları ile Suriye’de yaptıkları görüşmelerden rahatsızlık duyulduğu ifade edilmiştir" denildi.

Görüşmede, iki ülkenin askeri heyetlerinin güvenli bölgeyle ilgili çalışmalara, yarından itibaren Ankara’da devam etmesi konusunda anlaşma sağlandığı da açıklandı:

"Görüşmede ayrıca, her iki ülkenin askeri heyetleri tarafından Güvenli Bölge tesisi ile ilgili müşterek çalışmalara, yarından itibaren, MSB/Ankara’da devam edilmesi konusunda mutabık kalınmıştır." (HABER MERKEZİ)

ABD ile kritik Suriye görüşmesiABD ile kritik Suriye görüşmesi