Reyhanlı'da araçta bomba patladı: Üç kişi öldü

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir araçta patlama meydana geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç kişinin öldüğünü açıklarken, "Araçtakiler Suriyeli, bomba olduğu belli. Şu andaki tespitler terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde bir araçta patlama meydana geldi. Reyhanlı Kaymakamlığı'nın yaklaşık 750 metre yakınında, Mehmet Akif Ersoy Caddesi’ndeki patlamayla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üç Suriyeli'nin öldüğünü ve terör bağlantılı olduğunu söyledi. Hatay Valiliği ise araçtaki üç Suriyeli'den birinin ağır yaralı olduğu bilgisini paylaştı. Daha sonra yaralı kişininde hayatını kaybettiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayla ilgili sorular üzerine şunları söyledi: "Suriyeli üç kişi ama aracın içerisinde bomba olduğu belli. İncelemeler yapılıyor, kimlik tespitleri yapılmış. Gerisinde ne var ne yok arkadaşlarımız çalışıyor. Onu da zannediyorum, kısa zamanda neticesi ortaya çıkacaktır. Şu andaki tespitler terörle bir bağlantısı olabilir istikametinde. Birkaç saat içerisinde bakanlığımız detaylı bilgi verecektir."

VALİLİK: EL YAPIMI PATLAYICI OLDUĞU DEĞERLENDİRİLİYOR

Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın son açıklamasında ise şu bililer yer aldı: "Patlamada, araçta bulunan üç Suriyeliden ikisi öldü, biri yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Patlamanın araçtaki el yapımı patlayıcıdan meydana geldiği değerlendirilmekte olup olaya karışan aracın Suriyeli sahibinin kimlik bilgileri tespit edilmiştir. Bütün birimlerimiz olayı tüm yönleriyle aydınlatmak için çalışmakta olup, meydana gelen olayda herhangi bir vatandaşımızda ve çevrede bir zarar meydana gelmemiştir. Olayla ilgili gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Patlamada yaralanan bir Suriyeli'nin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi..

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde el yapımı bombanın patladığı otomobil parçalara ayrıldı. Fotoğraf: AA

Patlamada yaralanan kişinin İskenderun Devlet Hastanesi yanık merkezine kaldırıldığı belirtildi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 2013 yılında yaşanan saldırılarda beşi çocuk 53 kişi hayatını kaybetmiş, 146 kişi de yaralanmıştı. Saldırının planlayıcılarından Yusuf Nazik, MİT operasyonuyla Suriye'den Türkiye'ye getirilmişti. Nazik'e 53 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. (HABER MERKEZİ)