İmamoğlu: Türkiye Cumhuriyeti'nin projesiyim

Beylikdüzü'nde coşkulu bir kalabalığa seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bütün inançlara saygı duyacakları mesajını verdi "Rum'u, Yahudi'si, Ermeni'si, Süryani'si herkesi kucaklayacağız" dedi. İmamoğlu, 'proje olduğu' iddialarına da yanıt verdi: "Evet ben bir projeyim, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk cumhuriyetinin projesiyim."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan CHP'li Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'nde coşkulu bir kalabalığa seslendi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile kalabalığı selamlayan İmamolğu, "Barışmaya, sohbet etmeye, birbirimizi sevmeye geldik" diye seslendi. "Ekrem başkan" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları eşliğinde konuşan İmamolğu, "Sevgi kazandı" ifadesini kullandı. İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Yurdum insanını çok seviyorum. Kim olduğunun önemi yok. Etnik kökeninin önemi yok. İnsan var, insan. Biz insana saygıyla, inanca saygıyla, bu şehrin çocukları için, o güzel çocukları için, biz bu şehrin enerjisi, gençleri için, biz bu şehrin vicdanı, kadınları için, biz herkes için geldik. Yıkın bütün ön yargıları, hiç kimsenin yaşama biçimi, giyimi, kuşamı bizi ilgilendirmiyor. Herkesi kucaklamaya geldik. Biz bu şehirde inançlara saygı için geldik. İnsanlara sevgiyi hatırlatmaya geldik. Biz Mevlana'yı, Yunus Emre'yi, Hacı Bektaşı Veli'yi hatırlatmaya geldik. Yok Alevisi, Sünnisi, herkesi kucaklamaya geldik. Bu şehirde azınlık diye bir kavram yok. Biz bu şehirde Rum'u, Ermeni'si, Süryani'si, Yahudi'si, herkesi kucaklayacağız."

'DEMOKRASİYİ İNŞA EDECEĞİZ'

"Biz bu şehirde demokrasi inşa edeceğiz, adaleti inşa edeceğiz. Size söz veriyorum, geleceği inşa edeceğiz. Milli değerlerine her  daim sahip çıkan, vatanın bölünmez bütünlüğünü her yerde savunan ama yanı sıra her yerde tam bağımsız Türkiye diyen, biz aynı zamanda gelecek için fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştireceğiz. Size söz veriyoruz, ne sizi aldatacağız ne de aldanacağız. Evet ben bir projeyim, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk cumhuriyetinin projesiyim. Siyaseti, ahlakla buluşturacağız. Çocukların, gençlerin Ekrem abisi olmaya geliyorum. Güzel işler başaracağız. Bugün demokrasiyi tamir ettiniz. Yaşa İstanbul. 6 Mayıs'a, o bir avuç insana en güzel cevabı verdiniz. Bu akşam harika bir akşam. İstanbul'u ayağa kaldıracağız." (HABER MERKEZİ)