Cihangir'de seçmen kağıdı dağıtan muhtarları polis okuldan çıkardı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde oy kullanmak için gelen ama hâlâ seçmen bilgi kâğıdı almamış seçmenlere yardım etmek isteyen muhtarlara polis engeli... İki muhtarın, Cihangir Mahallesi'ndeki bir okulun girişinde seçmen bilgi kağıdı dağıtmak için kurduğu masa dışarı çıkarıldı. Polis, şikâyet aldığıını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun kazanması sonrası yenilenme kararı alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde oy kullanma işlemi sürüyor. İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin Cihangir Mahallesi'ndeki Münir Özkul İlköğretim Okulu ise ilk seçimlerin düzenlendiği 31 Mart'ta görülmeyen bir uygulamaya sahne oldu.

'SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI DAĞITILMASIN' ŞİKÂYETİ

Cihangir Mahallesi Muhtarı Adnan Bal ile Kılıçali Paşa Mahallesi Muhtarı Halil Kalafat'ın, beş katlı okulun girişinde seçmen bilgi kağıdını almamış seçmenlerin işini kolaylaştırmak için kurduğu masa polis tarafından kaldırıldı. Şikâyet aldığını belirten polis, okul içinde seçmen bilgi kağıdı dağıtmanın yasak olmasını gerekçe gösterdi. Masa, okulun dışına taşındı.

Muhtarlar, sabah saatlerinde masayı beş katlı okulun hemen girişine kurmuştu.

31 Mart seçimlerinde bir önceki dönemin muhtarları, üstelik aday da olmalarına rağmen, aynı noktada aynı amaçla bir masa kurmuş ve polis bu duruma müdahale etmemişti. (HABER MERKEZİ)

Masa dışarı çıkarıldı.