Darbe girişimi davasına 9 sanığa hapis cezası

Darbe girişimi sırasında MEBS, JÖAK ve Lojistik komutanlıklarında yaşananlarla ilgili davada, 9 sanığa 6 yıl 3 ay ile 15 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi. Eski Tuğgeneral Celal Şahin'in de arasında olduğu 3 sanık beraat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Grup Komutanlığı, Lojistik Komutanlığı ve Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı'ndaki (JÖAK) eylemlere ilişkin davanın karar duruşması bugün görüldü.

Ankara 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı. Sanıklar, esas hakkındaki savunmalarını tamamlamalarının ardından son sözlerini söyledi.

Mahkeme heyetinin kararını açıklayan Mahkeme Başkanı Muhammet Karaca, tutuklu sanıklardan eski Kurmay Albay Sami Balcı'nın "anayasal düzeni ihlale yardım" suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

6 SANIĞIN TAHLİYESİNE KARAR VERİLDİ

Eski astsubay Yasin Sancak'a "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 8 yıl 3 ay, tutuklu sanıklardan eski Albay Şenol Yeloğlu ve eski astsubay Turgut Gözütok'a "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6'şar ay, eski teğmenler Cemre Nazlum, Sinan Darakçı ve Halil İbrahim Kocamaz'a da aynı suçtan 6 yıl 10 ay 15'er gün hapis cezası verildi.

Eski teğmenler Gökhan Aytaç ve Kudret Kösem "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılırken, eski Tuğgeneral Celal Şahin ile eski astsubaylar Zafer Savaş Öztekin ve Mehmet Akif Çolak'ın üzerlerine atılı bütün suçlardan beraatlerine karar verildi.

Mahkeme heyeti sanıklardan Balcı ve Gözütok'un tutukluluklarının devamına; Yeloğlu, Nazlum, Aytaç, Kocamaz, Kösem ve Darakçı'nın tahliyesine, firari sanık Sancak hakkındaki yakalama kararının devamına hükmetti. (ANKARA/AA)