Mine Kırıkkanat'ın evine sahte polislerden baskın

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat'ın evinde polis yelekli iki kişi arama yaptı. Emniyet Müdürlüğü iki kişinin polis olmadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat yurtdışında olduğu sırada evine gelen polis yelekli iki kişi evinde arama yaptı. Kimlik göstermeyen iki kişi evin kapısını apartman yöneticisine açtırdı.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Kırıkkanat’ın Kadıköy’deki adresine gelen iki kişi apartman yöneticisine sırtlarındaki polis yeleğini göstererek kapıyı açtırdı. Yöneticiye de sert davranan iki kişi, Kırıkkanat’ın hangi dairede oturduğunu, ne zaman döneceğini sordu. Kimlik göstermeden ve herhangi bir tebligat bırakmayan iki kişi evde arama yaptıktan sonra binadan ayrıldı.

2 Mayıs’ta gerçekleşen şüpheli ziyareti öğrenen Mine Kırıkkanat, aynı günlerde Frankfurt Main’den gelmiş görünen bir mail ile yeni bir ölüm tehdidi aldı.

İstanbul Emniyet birimlerinde yapılan araştırma sonucunda, Kadıköy adresine resmi polis gönderilmediği, tebligat yapmaya gelen polislerin zaten sivil olmaları ve oturduğu daireyi bilmeleri gerektiği ifade edildi.

Kırıkkanat’ın avukatı Başar Yaltı, müvekkilinin evine yapılan sahte polis baskınını ve ölüm tehditini yetkililere bildirdi.