Protesto için duruşmaya baş dolağı ile katıldı

İstanbul'da Anadolu Adliyesi'nde bir hakimin avukatın etek boyuna müdahale etmesi ve fotoğraflanmasını istemesi Gaziantepli avukatların da protestosuna neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

GAZİANTEP - Gaziantep Barosu avukatlarından Şıh Mehmet Kurtoğlu, İstanbul Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi'nde görülen bir işe iade davası duruşmasında hâkim ile avukat arasındaki 'etek boyu' tartışmasına tepki olarak duruşmaya kafasına Araplara özgü baş dolağı takarak katıldı.

Mahkeme hâkiminin, kadın avukatın etek boyunu ölçtürmesinin ne adaba, ne hukuka yakışmadığını belirten 30 yıllık Avukat Kurtoğlu, Gaziantep Adliyesi 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya kafasına genelde Ortadoğu’da erkeklerin taktığı baş dolağı ya da puşi olarak tabir edilen örtü ile çıktı.

Başındaki baş dolağı ile birlikte mahkeme salonuna girerek müvekkilinin savunmasını yapan Avukat Kurtoğlu, daha sonra konuyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kurtoğlu, “Zamanın siyasi iktidarı, 2013 yılında sırf belli bir zümreye ayrıcalık tanınması için, kendi tabanına mesaj vermek amacıyla kılık kıyafet yönetmeliğinde bir değişiklik yaptı. Biz bugünkü yaşanan olayları gördük ve o zaman bunu dile getirerek, ‘siz bir şeyin standardını değiştirirseniz, serbest bırakırsanız, yarın peçeyle gelene de sesiniz çıkmayacak, şortla bikiniyle gelene de sesiniz çıkmayacak’ demiştik. Ama bugün bazı zihniyetler milletin etek boyu ile diz boyu ile uğraşmaya başladı.

“ÖNCE İNSAN OLMAYA DAVET EDİYORUM”

Kadın avukatın etek boyuna karışan hakimi, ‘insan olmaya’ davet ettiğini kaydeden Kurtoğlu, “Böyle adamları hakimlikten önce insan olmaya çağırmak lazım, beynini uçkurunun içinden çıkarmak lazım. Önce insan olmak lazım, insan olduktan sonra bilgi, birikim ve liyakati da bir araya getirebilen insanı hakim yapmak lazım. Çünkü baktığımız zaman sadece önceki gün yaşanan olayın kahramanı olan kişi değil, onun gibi çok sayıda insan var. Normalde kadı kendi inisiyatifini kullanırdı bazen, ama burada gördüğümüz şey, hakim kendi inisiyatifini değil bir siyasi anlayışın inisiyatifini kullanılıyor” dedi.