Sabahattin Önkibar saldırıya uğradı

Gazeteci ve yazar Sabahattin Önkibar, evinin yakınlarında saldırıya uğradı. Darp edilen Önkibar, hastaneye kaldırıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Önkibar'ı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Odatv yazarı Sabahattin Önkibar saldırıya uğradı. Önünü kesen iki arabadan inenlerin kendisine saldırdığını söyleyen Önkibar, "Bu esnada esnaf yetişti, benim hayatımı onlar kurtardı" dedi.

Gazeteci ve yazar Sabahattin Önkibar, Ankara'da evine 300 metre kala saldırıya uğradı. Önkibar'ın önünü kesen iki araçtan inen 3 kişi, Önkibar'ı yumrukladı. Hastaneye kaldırılan Önkibar'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Önkibar saldırganlardan şikayetçi oldu.

Saldırıyla ilgili konuşan Sabahattin Önkibar, hastanede muayene olduğunu, film çektirdiğini ve rapor aldığını aktardı. Böyle bir saldırıya karşı hazırlıklı olduğunu ifade eden Önkibar, kendisini esnafın kurtardığının söyledi.

'ESNAF YETİŞTİ, BENİ ONLAR KURTARDI'

"Kamera kayıtlarına baktım, üç kişi, iki araba var" Sabahattin Önkibar, şöyle devam etti:

"Birinci arabanın plakası 06 BCF 026. Ben 18.00’e kadar hiç dışarı çıkmadım, akşam bir iftar alışverişi için dışarı çıkayım dedim. Marketçi ve kuruyemiş bulunuyor işte, o arada 20 tane esnaf var. Onlar yetişti, onlar kurtardı. Bu arada ben hazırlıklıydım zaten. Geldiler, ben gardımı aldım. Onlar vurdu, ben vurdum, ama onlar tabii 3 kişi, yere düştüm, tekmeleri salladılar. Bu esnada esnaf yetişti, benim hayatımı onlar kurtardı. Tabii ben hemen kamera araştırmasına gittim, o ara 155’e anında olayı bildirdim, plakayı verdim. İki araba vardı, ikinci arabanın plakasını esnaf alamadı ama…"

Önkibar; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Aydınlık gazetesi yazarı Ufuk Söylemez ve Halk TV programcısı Fatih Ertürk'ün kendisini arayıp geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini de aktardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Sabahattin Önkibar'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi. CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu Önkibar'ı arayarak saldırı ve sağlık durumu hakkında bilgi aldığı, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

KIRMIZI KEDİ YAYINEVİ: GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Sabahattin Önkibar'ın kitaplarını yayınlayan Kırmızı Kedi Yayınevi, saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Yazarımız Sabahattin Önkibar, bugün (25 Mayıs 2019) Ankara’da kendi evine 300 metre kala üç kişi tarafından saldırıya uğradı. Tıpkı bir süre önce yine evinin önünde saldırıya uğrayan bir diğer yazarımız Yavuz Selim Demirağ gibi. Önkibar’a karşı yapılan saldırı öncelikle düşünce ve ifade özgürlüğüne karşı yapılmıştır" denildi.

Kırmızı Kedi Yayınevi ve Önkibar'ı hedef alan ilk saldırının 16 Nisan referandumundan önce yaşandığı hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gerekli önlemler alınmadığı ve saldırganlar belli olmasına rağmen haklarında işlem yapılmadığı için saldırılar devam etmiş, kitap fuarlarına sıçramış ve yazarlara, gazetecilere saldırı günümüz Türkiye’sinde maalesef artık bir seçim ritüeli haline gelmiştir. Nitekim İstanbul seçimlerinin yapılması ve iptal edilmesi sürecinde önce Yavuz Selim Demirağ sonra da Sabahattin Önkibar saldırıya uğramıştır. Her yapılan saldırının sorumlularının elini kolunu sallayarak dolaşması, bir sonraki saldırıya yol verilmesi anlamına gelmiştir. Bu döngüyü oluşturanlar ve saldırganların sırtını sıvazlayanlar ülkemize büyük kötülük yapmaktadır."

Saldırının kınandığı açıklama, "Kırmızı Kedi Yayınevi olarak Sabahattin Önkibar’a yapılan hain saldırıyı kınıyoruz. Geri adım atmayacağız, düşünce ve ifade özgürlüğünü her şart altında savunmaya devam edeceğiz" ifadeleriyle sona erdi. (DUVAR-ODATV)