Medeni Yıldırım davası ertelendi

Lice'de 2013'te öldürülen Medeni Yıldırım'ın davası görüldü. Ses ve görüntüler incelenecek.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın altıncı celsesinde duruşma 17 Ekim'e ertelendi.

Dosyada tek başına yargılanan er Adem Çiftçi dışında diğer faillerin de açığa çıkarılabilmesi için, bilirkişi sıfatıyla TRT'ye gönderilen dosya, uzmanlık alanı olmadığı gerekçesiyle incelenmeden geri gönderildi. Dosyadaki ses ve görüntüler yeniden incelenmek üzere TÜBİTAK ve İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek.

NE OLMUŞTU?

Lice'nin Kayacık köyünde, 28 Haziran 2013 tarihinde, kalekol yapımına karşı yapılan eylem sırasında Medeni Yıldırım öldürülmüş ve sekiz kişi  yaralanmıştı. 'Haksız tahrik altında olası kastla adam öldürme' suçundan 18 yıla kadar hapsi istenen er Adem Çifti, Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar sonrasında beraat etmişti.

Mahkemenin kararından sonra Yıldırım ailesinin avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir, soruşturmanın eksik yürütüldüğü, yerel mahkemenin verdiği beraat kararının yasaya ve usule aykırı olduğu gerekçesiyle Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurmuş ve Baydemir'in temyiz talebini inceleyen Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, oy birliğiyle verdiği kararla istinaf talebini yerinde bulmuş ve 'yargılamada eksik inceleme ve değerlendirme yapıldığı' ve 'delillerin eksik toplandığı' gerekçeleriyle kararı bozmuş ve yeniden yargılama yapılmak üzere davayı Diyarbakır 7'nci  Ağır Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. (DUVAR)