Bakana, 'Devlet sadakatli bir bireyi nasıl yetiştirir?' sorusu

Annesi ile ilgili soruşturma nedeniyle memur olma hakkı tanınmayan mağdurun durumu önergeye konu oldu.

Google Haberlere Abone ol

GAZİANTEP - Memurluk hakkını kazanıp atama beklerken, idarenin 'devlete sadakatli olmadığı' gerekçesiyle göreve başlatmadığı mağdurun durumu Meclis'e taşındı. Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e "devlet sadakatli bir bireyi nasıl yetiştirir?" diye sordu.

Güneydoğu’da barış çağrısı yapmak için canlı kalkan eylemine katılan anne mahkeme tarafından ‘sadakatsizlikle’ suçlandı. O annenin, memuriyet için atama bekleyen oğlu da ebeveynlerince devlete sadık bir insan olarak eğitilmediği gerekçesi ile işe alınmadı.

Gazete Duvar'da yer alan haberin ardından HDP Gaziantep Milletvekili Toğrul konuyu bir önerge ile TBMM gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün yanıtlaması istemiyle verilen yazılı önergede "Davacının annesi yargılandığı davada beraat etmesine rağmen böyle bir kararın alınması ‘suçun şahsiliği’ ve evrensel hukuk ilkelerine aykırı değil midir?", "Alınan karar ile yurttaşın cezalandırılması adil midir? Söz konusu karar farklı düşünen kesimlerin çocuklarının devlet memurluğuna alınmayacağı anlamına gelmiyor mu?" sorularına yer veren Toğrul, önergeyi "Kararın iptali için yargıya gidilmiş ve mahkeme, “Anne devlete sadakatli değil. 18 yaşına kadar çocuğunun eğitiminden sorumlu olan anne, çocuğunu da devlete sadakatli biri olarak yetiştirmemiş. Bu konuda ciddi şüphe var” diyerek davayı reddetmiştir. Söz konusu karara göre devlet sadakatli bir bireyi nasıl yetiştirir?" diyerek noktaladı.

Mahkemeden 'devlete sadakatli çocuk' kararıMahkemeden 'devlete sadakatli çocuk' kararı