Esenyurt'ta boşaltılan evlere dönüldü

Esenyur'ta çökme nedeniyle ortaya çıkan risk üzerine boşaltılan binalara vatandaşların dönmesine izin verildi. Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt, "Evlerde oturulmasına karşı teknik ekibin bize verdiği bilgiye göre bir sorun gözükmüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Esenyurt ilçesinde çatlaklar ve çökme nedeniyle tahliye edilen binalar için Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt "Evlerde oturulmasına kaşı bir sorun gözükmüyor" dedi. Bunun üzerine vatandaşlar boşaltılan evlere geri döndü.

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçede çatlaklar ve çökme nedeniyle tahliye edilen binalara ilişkin, "Şu anda bir deplasman (yer değiştirme) olmadığı için, sokaklarda çatlaklar yürümediği için, evlerde oturulmasına karşı teknik ekibin bize verdiği bilgiye göre bir sorun gözükmüyor. Vatandaşların evlere geçmelerinde bir sakınca olmadığını sizlerle paylaşmak istiyorum" dedi. Bozkurt, binalarla ilgili statik analizlerin yapıldığını ve vatandaşların evlerine dönmelerinde herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

Yoldaki çökmenin ardından teknik bir heyet oluşturulduğunu belirten Bozkurt, "Belediyemizin bütün birimleri buradaydı. Önce vatandaşlarımızın beslenme ve konaklaması için bir ekip kurduk ve onları naklettik. Ardından çalışma ekibimiz hasarları tespit için sahada çalıştı" diye konuştu.

Binaların içine ve dışına dört kere bakılarak statiğinde bir sorun olup olmadığının tespit edilmeye çalışıldığını dile getiren Bozkurt, "Binaların statiğinde deformasyon görmedik. Gözlemlerle yapılan analizdi. Binaların zeminiyle ilgili de çalışmalar yapıldı. 2 binada ayrışma ve biraz deplasman var. Bunun kabul edilebilir sınırlar içinde olduğuna karar verdik" ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından vatandaşlardan bir bölümü zabıta eşliğinde evlerine girdi.

Esenyurt'a bağlı Güzelyurt Mahallesi'nde Ertuğrulgazi ve Orhangazi caddelerinde 26 Nisan günü çökme oluş, yaklaşık 40 bina boşaltılmıştı. (İSTANBUL/AA)