17 yıldır İBB'yi yöneten AK Partililerden bir ilk: Öğrenci akbili 40 TL olsun

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatlerinden biri olan öğrenci Akbil'inin 50 TL olması bugün belediye toplantısında gündeme geldi. İmamoğlu'nun teklifine karşı AK Partililer 17 yıl sonra ilk defa Akbilin 40 TL olmasını teklif ettiler. Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından, "Demek ki; 40 TL'ye de taşınabilirmiş öğrenciler... Peki o halde her ay 45 TL fazladan parayı niye aldınız yıllardır?" ifadeleriyle AK Partili üyelerin teklifini eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim sürecinde öğrenci aylık Akbil'ini 50 TL'ye indirme vaadi bugün belediye toplantısında gündeme geldi. İmamoğlu'nun teklifi üzerine ise AK Partili üyelerin ücreti 40 TL yapma önerisi sunduğu öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim süreci esnasında öğrenci aylık Akbil fiyatının 50 TL'ye indirileceğini açıklamıştı. Bugünkü toplantıda ise İmamoğlu'nun söz konusu teklifi görüşüldü.

Yapılan toplantıda, AK Partili üyelerin İmamoğlu'nun teklifine karşılık olarak Akbil ücretini 40 TL'ye indirme teklifinde bulundukları öğrenildi.

'40 LİRA OLMASINI TEKLİF EDECEĞİZ'

İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış'ın verdiği bilgilere göre, İETT 2018 yılını 80 milyon 299 bin 388 lira zararla kapattı. Bu durum İBB Meclis'inde tartışmalara yol açtı. AK Parti grubu adına konuşan Ahmet Hamdi Gürbüz, İETT'yi savundu.

Yeni başkan Ekrem İmamoğlu'nun toplu taşımada öğrenci ücretlerinin aylık 85 liradan 50 liraya indirileceği vaadini hatırlatan Gürbüz, şunları söyledi:

"İktisat hesap bilmediğiniz için seçim kampanyası döneminde anlatıyordunuz. Bedavadan söz vermek yok. AK Parti olarak İstanbullulara buradan müjde vermek istiyoruz. Önümüzdeki mecliste öğrenci indiriminin aylık 50 değil 40 lira olmasını teklif edeceğiz. Yapın da görelim. Biz iktidardık ve niye mi yapmadık? Bütün projelerin hizmetlerin bedeli vardır. 40-50 TL'ye İstanbulkart vermeyi biz bilmiyor muyuz? Sözünüzü tutun da görelim."

İETT, 2018'de 80 milyon lira zarar etti İETT, 2018'de 80 milyon lira zarar etti 

'45 TL PARAYI NİYE ALDINIZ YILLARDIR?'

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulunan eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş ise, "Soygun böyle yapılmış... İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğrenci AKBİL'ini 50 TL'ye indirme vaadinde bulununca, AKP'liler bugün "40 TL yapalım" teklifini sundu. Demek ki; 40 TL'ye de taşınabilirmiş öğrenciler... Peki o halde her ay 45 TL fazladan parayı niye aldınız yıllardır?" ifadeleriyle AK Partili üyelerin teklifini eleştirdi. (Kaynak: Sputnik)