CHP'de ortak görüş: Kaosa izin vermeyeceğiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu parti yöneticileri ve milletvekilleri ile bir araya geldi. Toplantıda saldırı, “CHP’nin birleştirici güç olmasına tahammülsüzlük” olarak yorumlandı. Yaratılmak istenen kaos ortamına izin verilmeyeceği görüşünde birleşildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çubuk’ta asker cenazesindeki saldırıdan sonra geldiği parti genel merkezinde önce MYK toplantısı yaptı, ardından milletvekilleri ile bir toplantı yaptı.

Toplantıda yapılan saldırı “CHP’nin Türkiye’yi birleştirme noktasında aldığı yol, Türkiye’nin demokratikleşmesinden rahatsızlık” olarak yorumlandı. Toplantıda, “Türkiye’nin birleştirici gücü olmamıza tahammül edemiyorlar. Onlara rağmen Türkiye’nin birlik bütünlüğünü sağlayacağız, ülkeye barış demokrasi özgürlük, hak, hukuk, adalet gelinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Buna hiçbir güç engel olamaz. Bunların tahammül edemedikleri bu” denildi.

İNÖNÜ’NÜN DE ECEVİT’İN DE BAŞINA GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “CHP Genel Başkanı iseniz, daha önce İsmet İnönü’nün de başına gelmiştir, İsmet İnönü’nü Bülent Ecevit'in de başına gelmiştir. Benim başıma da ilk kez gelmiyor ama bu saldırı sıradan bir saldırı değil” dedi.

Toplantıda olayın peşinin bırakılmaması hem yargı sürecinin yakından takip edilerek sorumluların ortaya çıkarılması hem de Meclis’te gündem yapılması yönünde görüş birliği oluştu.

Toplantıda ayrıca, “Bunların yaratmak istediği kaos ortamına izin vermeyeceğiz. Bunlar Türkiye’yi sağ-sol, Alevi-Sünni, Tük-Kürt çatışmasına sürükleyemediler, şimdi başka bir şey yürütüyorlar. Bu konuda sağduyu ile hareket edilmeli. İçişleri Bakanı istifa etmeli” denildi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN MALTEPE ESPRİSİ

Saldırının duyulmasının ardından İstanbul Maltepe’deki mitinge katılan çok sayıda milletvekili Ankara’ya geldi. Kılıçdaroğlu mitingi bırakarak Ankara’ya gelen milletvekillerinin “Geçmiş olsun” dileklerini kabul ederken gülerek, “Tabii beni çağırmazsanız böyle olur” dediği öğrenildi.

CHP 81 İLDE PROTESTO EDECEK

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı 81 ilde, CHP il örgütleri ve demokratik kitle örgütlerinin katıldığı eş zamanlı basın açıklamaları ile protesto edilecek