AK Partili Yavuz: Aldığımız duyumlara göre YSK pazartesi görüşmeye başlayacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'dan, İstanbul seçimlerine yaptıkları itiraz hakkında açıklama: Aldığımız duyumlara göre YSK, Pazartesi görüşmeye başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti'nin İstanbul'daki yerel seçim sonuçlarına itiraz sürecini yöneten Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Aldığımız duyumlara göre YSK, Pazartesi görüşmeye başlayacak" dedi. Kanal 7'ye konuşan Yavuz, "Biz 16'sında dilekçemizi, dün ek dilekçemizi verdik. Bundan sonra YSK karar verecek. Bu hafta içi başlayacak" ifadelerini kullandı.

'KHK İLE KARAR VERECEKSE BU ÇOK SÜRMEZ'

Yavuz, "Ne kadar sürüp sürmeyeceği oradaki delillere bakacak. KHK ile karar verecekse bu çok sürmez. Ölüler ve cezaevindekileri iki ayrı yerde görülenler var. Bunları tek tek inceleyeceği için bir zaman alacak" dedi.

"Ben 18 yıldır bu işlerle ilgileniyorum. Bu işin mutfağındayım" ifadelerini kullanan Yavuz şöyle devam etti: "İlçe seçim kurulları ve YSK sandık başkanlarını vermiyorlar. Neden? diye sorduğumuzda şöyle cevap verdiler: "Bu noktada siyasi partilerin baskıları olabilir. Bu yüzden vermedik" dedi. "Hiçbir partiye vermiyoruz" diyorlar. Eğer CHP'ye veriliyorsa bundan sonra başka bir şeyi konuşuruz. CHP'nin ileri gelenlerinin tek dertleri seçim bizde kalsın mantığıdır." (Haber Merkezi)