Yavuz'a KHK'li yanıtı: Öldürün bizi de rahat edin

"Kamu hizmetinden yasaklı olanlar seçme hakkına da sahip değillerdir" diyen AK Partili Ali İhsan Yavuz'a sosyal medya üzerinden çok sayıda kişi tepki gösterdi. Haklarında mahkeme kararı olmadan kamudan ihraç edilen KHK'liler "Vatandaşlıktan çıkarsınlar demeye az kaldı. KHK ile işten at, pasaportlarımızı al, sivil ölüme terk et, şimdi de seçme hakkını tartış. Öldürün bizi de hepten rahat edin" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, YSK’ye yapılan itirazın ardından bugün medya temsilcileriyle bir araya geldi. Yavuz, “Kamu hizmetinden yasaklı olanlar seçme hakkına da sahip değildirler" ifadelerini kullandı. Yavuz "KHK’liler oy da kullanamamalı. Peki kamu hizmetinden yasaklı olanlar için illa mahkeme kararı gerekir mi? Bence hayır" dedi. Yavuz'un KHK'lilere ilişkin sözlerine çok sayıda kişi sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

'İLERİ FAŞİZME GÖTÜRME HAMLESİ'

Yavuz'un sözlerine ilk tepki gösterenler arasında KHK ile ihraç edilen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergirlioğlu da yer aldı. Gergerlioğlu, Twitter hesabından,"'KHK'lilerin oy hakkı verilmemeli' diyor, 'Vatandaşlıktan çıkarsınlar' demeye az kaldı. Zulme sessiz kalırsanız yapmayacakları yok! KHK zulüm rejiminizle yenileceksiniz, demokrasi ve hukuk galip gelecek, zalimler gidecek!" paylaşımını yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker Yavuz'un sözlerine ilişkin, “KHK ile mahkeme kararı bile olmadan kamu hizmetinden yasaklananların da seçilme ve seçmenlik hakkını gasp etme girişimi; AKP’nin ileri demokrasi diye diye Türkiye’yi ileri faşizme götürme hamlesidir” ifadelerini kullandı.

‘ŞİMDİ DE SEMÇE HAKKINI TARTIŞ’

OHAL döneminde yayımlanan 672 sayılı KHK ile Kocaeli Üniversitesi'ndeki görevinden ihraç olan Prof. Dr. Nilay Etiler ise “Peki kim karar verdi, kamudan ihraç edilmelerine? Soruşturma mı yapıldı, mahkeme mi karar verdi? Sizin işbirlikçi yöneticileriniz kurumlarında istemedikleri kişileri sudan gerekçelerle listelere yazdılar, yukarısı da onayladı. Durumun özeti budur!” dedi.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden ihraç edilen öğretim görevlisi Elif Çongur, “Hiçbir mahkeme kararı yokken bir gece yayınladığın KHK ile işten at, pasaportlarımızı al, sivil ölüme terk et, şimdi de seçme hakkını tartış. Öldürün bizi de hepten rahat edin be” paylaşımında bulundu. (DUVAR)

Etiketler KHK seçme hakkı yavuz