'Hepimizi babalarımız o baba kadar sevsin'

Kızının ölüm nedenini sorgulayan Şaban Vatan hakkında verilen akıl hastanesine yatırılma kararına sosyal medyadan tepki gösterildi. Oyuncu Gonca Vuslateri "Hepimizi babalarımız o baba kadar sevsin" diye yazarken Temel Karamollaoğlu "Adalet arayan bir babanın akıl hastanesine yatırılmak istenmesi, bu karara imza atanların aklını yitirdiğini gösterir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Giresun'da kızı Rabia Naz'ın ölüm nedenini sorgulayan ve iddia edildiği gibi bunun bir intihar olmadığını savunan Şaban Vatan hakkında mahkeme 3 hafta süre boyunca akıl hastanesinde yatmasına karar verdi. Kızının ölümünün intihardan kaynaklı olduğuna ikna olmayan baba, adalet arayışını bir süredir kişisel çabalarıyla sürdürüyordu. Şaban Vatan, kızına siyah Doblo marka bir aracın çarptığını, hastaneye götüren ambulansın kamera kayıtlarının silindiğini, delillerin karartıldığını, çarpan kişinin siyasi iktidarla yerel çıkar bağı olduğunu söylüyordu.

Şaban Vatan'ın akıl hastanesine yatırılma kararına birçok isim sosyal medyadan tepki gösterdi.  #RabiaNazaAdalet 'hashtag'i ile yapılan paylaşımlarda, oyuncu Gonca Vuslateri, "Babam beni Rabia Naz’ın babası kadar sevsin... Benim vicdanımın cümlesidir bu," diye yazarken Halkın Hukuk Bürosu "Eğer Şaban Vatan "deli" ise hepimiz deliyiz. Hakkımızın, Halkımızın, çocuklarımızın delisiyiz" paylaşımını yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise "Şüpheli ölümü hala çözülemeyen Rabia Naz kızımızın babası hakkında verilen bu karar, olay üzerindeki şüpheleri kuvvetlendirmiştir" diye yazdı.

Şaban Vatan: Beni susturamazlarŞaban Vatan: Beni susturamazlar

Rabia Naz'ın babası akıl hastanesine yatırılıyorRabia Naz'ın babası akıl hastanesine yatırılıyor