Berkin Elvan'ın vurulduğu yerde 6 yıl sonra keşif yapıldı

Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz fişeğiyle kafasından vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin 6 yıl sonra ilk defa olay yeri keşif yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz fişeğiyle kafasından vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin açılan davada alınan kararla, 10 Nisan’da olay yerinde keşif yapıldı. Keşfin yapılacağı olay yerine sabah erken saatlerde gelen güvenlik güçleri olay yerine giriş ve çıkışları kapattı.

Keşfin yapıldığı yere Berkin Elvan'ı ailesi, avukatları, CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Berkin Elvan’ın vurulduğuna tanıklık eden Deniz Tarlak ve çok sayıda kişi geldi. Yaklaşık 1 saat süren olay yeri incelemesinde gelen ekipler Berkin Elvan’ın vurulduğu yerde 360 derecelik açılarla görüntü ve fotoğraf aldı.

Berkin Elvan davası ve diğerleriBerkin Elvan davası ve diğerleri

‘GAZ FİŞEĞİ SUÇU DİYECEKLER’ 

MA'da yer alan habere göre, olay yeri incelemesinden sonra açıklamalarda bulunan ve Berkin Elvan vurulduğunu gören Denizcan Tarlak, "Mahkemede anlattığımı bugün burada bilirkişi heyetine anlattım. Polisin ateş ettiği noktayı, Berkin’in vurulduğu noktayı göstererek anlattım” dedi.   Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da, “Bundan sonra ne olacak bilemiyoruz. Acaba vuranlarda vicdan var mı? Eğer korkuyorsa korkmasın. Biz 5 yıldır kimse tekrar öldürülmesin diye çabalıyoruz. Biz kimseyi öldürmeyeceğiz ki. Bizler yaşatmaktan yanayız” diye konuştu.

Etiketler Berkin Elvan keşif