Muharrem Erkek: İmamoğlu kazandı, mazbatasını verin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İstanbul seçimlerine yapılan itirazlarla ilgili yaptığı açıklamada, “12 ilçede sayımlar devam ediyor. 13 ilçedeki sonuçları görünce genel sonuçları etkilemeyeceğini göreceksiniz” dedi. AK Parti’ye "seçimlere itirazınızın dayanağı yok” diyen Erkek, “Ekrem İmamoğlu kazandı, mazbatasını verin” çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, 31 Mart yerel seçimlerine itirazlarla ilgili Genel Merkez’de basın açıklaması yaptı. AK Parti’ye seslenen Erkek, sayımın CHP’nin galibiyetini değiştirmeyeceğini şu sözlerle ifade etti: “12 ilçede sayımlar devam ediyor. 13 ilçedeki sonuçları görünce sonuçları etkilemeyeceğini göreceksiniz. Siz seçimlere itiraz ediyorsunuz ama itirazınızın dayanağı yok.”

‘MİLLET İTTİFAKI OLARAK ADALET NÖBETİ TUTUYORUZ’

‘Ekrem İmamoğlu’na mazbatasını verin’ çağrısı yapan Muharrem Erkek, “CHP ve Millet İttifakı olarak Türkiye’de adalet nöbeti tutuyoruz. İstanbul’da CHP ve İYİ Parti örgütlerine ve sandıklarda adalet nöbeti tutan herkese teşekkür ederim. Her bir oy bahar çiçeğidir. Ekrem İmamoğlu kazandı. Mazbatasını verin!” diye konuştu.

‘AA YİNE GÖREV BAŞINDA’

Anadolu Ajansı’nın (AA) Ankara’da yeniden sayım yapıldığı haberine değinen Erkek, “Ankara’da fark 125 bin. Burada da manipülasyonlar yapılıyor. AA yine görev başında. ‘11 ilçede yeniden seçim yapıldı’ denildi. Şu an itibariyle Ankara İl Seçim Kurulunun vermiş olduğu bir karar da yok. Kamuoyunu niye yanıltıyorsunuz. Basın, yönetenler için değil yönetilenlere hizmet için vardır” dedi.

‘KULLANILAN DİL NEDENİYLE İNSANLAR ÖLDÜ’

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’ndeki belediye meclislerinde çoğunluğu aldıklarını söylemiş ve “Kazansalar dahi bunlar topal ördek” demişti. Erkek, Erdoğan’ın sözlerine şöyle tepi gösterdi: “Bizim derdimiz barış, huzur içinde çalışmak. Ağır bir ekonomik krizle karış karşıyayız. Bizim uzlaşmaya, ortak çalışmaya ihtiyacımız var. Kullanılan dil nedeniyle insanlar seçim günü yaşamını yitirdi.”

‘GERÇEĞİN ÜSTÜNÜ HİÇBİR GÜÇ ÖRTEMEZ’

Erkek, İstanbul’da tüm oyların yeniden sayılacağı iddialarına ilişkin, “Yüksek Seçim Kurulu kendi kararının arkasında durmalı. Bu süreci sağlıklı yönetmek zorundadır. Bu süreç durmalı. İlçe seçim kurulları 4 Nisan 17.00 itibariyle karar vermek zorundalar. Yarın 17.00’ ye kadar il seçim kurallarına itiraz süreci var ama gerçeğin üstünü hiçbir güç örtemez” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)