Tecrit protestosunda beşinci ölüm

Hapishanelerde açlık grevleri sürerken tecridi protesto etmek için yaşamına son verenlerin sayısı beşe yükseldi. Ölümün Mardin Cezaevi'nde gerçekleştiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı yaşamına son verenlerin sayısı beşe yükseldi. Oltu T Tipi Kapalı Cezaevi’nden Zehra Sağlam'ın dün yaşamına son vermesinin ardından bugün de Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Medya Çınar yaşamını sonlandırdı.

MA'da yer alan habere göre, Çınar'ın 1995 doğumlu olduğu belirtildi. HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay ve Meclis Grup Başkanvekili Mithat Sancar, Mardin Valiliği ile yaptığı görüşmede olayı doğruladı. Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nden bilgi almak isteyen avukatların cezaevine girişine izin verilmezken, Cumhuriyet Başsavcılığı ilk bilgiler geldiğinde avukat ve vekillere bilgi vermeyi reddetti. Avukatların morg önündeki bekleyişi sürüyor.

Yaşamına son verenlerin sayısının artmasının ardından PKK ve PJAK’lı tutuklu hükümlülerin adına açıklama yapan Deniz Kaya, yaklaşık 7 bin tutuklunun açlık grevinde olduğunu belirterek açlık grevlerinin süreceğini belirtti.

Medya Çınar'ın cenazesi Mardin Devlet Hastanesi Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak, Kızıltepe ilçesine götürülecek. Yakınları morg önünde bekleyen Çınar'ın cenazesi halen teslim edilmezken, HDP Milletvekilleri Tuma Çelik, Pero Dündar ve Ebru Günay da beraberlerindeki heyet ile morg önünde bekliyor. Polisler, ailenin cenazeye kimsenin katılmasını istemediğini iddia ederek, kalabalık dağılmadan cenazeyi teslim etmeyeceklerini söyledi. Polis ve aralarında milletvekillerinin de olduğu grup arasında arbede yaşandı.

NUSAYBİN DAVASI TUTUKLUSUYDU

Nusaybin Davası tutuklusu olan ve Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nden duruşması için Mardin'e getirilen Çınar'ın sabah saatlerinde yaşamına son verdiği öğrenildi. 31 Mayıs 2016’da 42 kişiyle birlikte tutuklanan Çınar, Öcalan'a uygulanan tecridi protesto ettiğini belirterek, SEGBİS'i reddetmiş, savunma yapmamıştı.

CEZAEVLERİNDEKİ 4., TOPLAMDA 5. ÖLÜM

Daha önce Zülküf Gezen 17 Mart'ta Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevinde, Ayten Beçet 23 Mart'ta Gebze Kadın Kapalı Cezaevinde, Zehra Sağlam 24 Mart’ta Oltu T Tipi Kapalı Cezaevinde  yaşamlarına son verdi. Almanya’nın Krefeld kentinde ise 20 Şubat tarihinde mahkeme önünde kendini yakan Uğur Şakar, tedavi gördüğü hastanede 22 Mart’ta yaşamını yitirdi.

Tecride karşı bir tutuklu daha yaşamına son verdiTecride karşı bir tutuklu daha yaşamına son verdi