Elektrik Mühendisleri Odası: Bilkent Şehir Hastanesi'nin bağlantı yolları tehlikeli

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Ömürhan Soysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak Bilkent Şehir Hastanesi'nin bağlantı yolundaki üst geçidin korkulukları yerleştirilmediğini söyledi. Soysal, "İnsanlar için büyük tehlike yaratıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak Bilkent Şehir Hastanesi'yle ilgili açıklama yaptı. Oda Başkanı Ömürhan Soysal, "Hastanenin bağlantı yoluna yapılan üst geçidin korkulukları yerleştirilmeden, gerekli aydınlatma sağlanmadan kullanıma açılması insanlar için büyük tehlike yaratıyor" diye konuştu.

"Hastaneye araç ulaşımı için Eskişehir yoluna yapılan yeni köprüye yaya yolu da eklenmiştir. Bu yaya yolunu kullanmak isteyen yurttaşlar, köprüye bağlanan bir üst geçidi kullanmak zorundalar" diyen Soysal, şunları söyledi:

"Üst geçidin inşaatı bir süredir devam ediyor. Geçidin henüz tırabzanları monte edilmemiş. Dolayısıyla inşaatı devam eden bir geçidin kullanılması büyük bir tehlike barındırmasına rağmen kullanılıyor. Çünkü hastanenin resmi açılışı yapılmasa da fiili olarak muayenelere başlamış durumda."

'24 SAAT HİZMET VERECEK FAKAT YOLDA AYDINLATMA YOK'

Geçidin başlangıcına koyulan engeller kolaylıkla kaldırılabilecek nitelikte olduğunu belirten Ömürhan Soysal, "Kaldı ki bu engeller aşılamasa dahi yeni yapılan yoldan üste geçide geçişte herhangi bir engel dahi yok. Hastanenin başta acil bölümü olmak üzere birçok bölümünün 24 saat hizmet vereceği düşünülürse yurttaşların gece de bu yolu kullanması kaçınılmaz. Oysa etrafta herhangi bir aydınlatma aracı yok" dedi.

'ÖNLEMLER ALINMADAN AÇILMASI TEHLİKE YARATIYOR'

Önlemlerin alınmamasının tehlike oluşturduğunu dile getiren Soysal, "Tüm bu önlemler alınmadan hizmete açılan Şehir Hastanesi yurttaşlarımız için tehlike yaratıyor. İnsan hayatının sudan ucuz görüldüğü, tren yollarında, inşaatlarda ölümlerin kanıksandığı vurdumduymaz anlayışa bir an önce son verilmeli; inşaat değil insan öncelikli bir şehircilik geliştirilmelidir" şeklinde konuştu. (DUVAR)