Ufuk Uras: Kürdistan'ın üstünü çizen danışman azarı işitmişti

Ufuk Uras, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır'da 2013 yılındaki konuşma metnindeki "Kürdistan" kelimesinin bir danışman tarafından çizildiğini iddia etti. Uras, bu nedenle Erdoğan'ın danışmanı azarladığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski milletvekili Ufuk Uras, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 2013 yılındaki Diyarbakır mitinginde, konuşma metninde yer alan "Kürdistan" kelimesinin üstünün bir danışman tarafından çizildiğini ve Erdoğan'ın danışmana kızdığını iddia etti.

Eski milletvekili Ufuk Uras, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son mitinglerde yaptığı "Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge yok. Ama çok seviyorsan Kuzey Irak'ta Kürdistan bölgesi var. Defol oraya git" açıklamasını değerlendirdi.

Uras, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Şivan Perwer'in de katıldığı Diyarbakır mitinginin konuşma metnini hazırlayan danışman 'Kürdistan' ifadelerinin üstünü çiziyor, ne olur ne olmaz diye, 'Niye çizdin?' diye azarı işitiyor. Demek ki bazı kelimeler konjonktüre göre, yasaklı ya da favori olabiliyorlar memleketimizde." ifadelerine yer verdi.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Kasım 2013'te, Diyarbakır'daki toplu açılış töreninde konuşmuştu. Törene dönemin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Şivan Perwer ve İbrahim Tatlıses de katılmıştı.

Erdoğan, törendeki konuşmasında "Bugün de Molla Mustafa Barzani'nin oğlu, değerli dostum Mesud Barzani'yi Diyarbakır'da misafir ediyoruz. Tıpkı babanız, amcanız gibi, kardeşlerinizin toprağına, Diyarbakır'a hoş geldiniz. Sizin şahsınızda Kürdistan bölgesindeki kardeşlerimizi de selamlıyoruz" demişti. (HABER MERKEZİ)