Sabiha Temizkan: Hevsel Bahçeleri'ni izleyeceğimiz günler yakındır

Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 90’ıncı gününde. Güven’in kas ağrıları yaşadığına dikkat çeken sağlıkçılar, artık eylemin her gününün sağlık açısından kritik olduğunu vurguluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, Abdullah Öcalan'a aile ve avukat görüş yasağına karşı tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nde 8 Kasım’da başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi, 90’ıncı gününde devam ediyor.

Güven'in gazeteci kızı Sabiha Temizkan açlık grevinin 90. gününde sosyal medyadan Güven'in bir fotoğrafını paylaştı. Temizkan, "Açlıkta 90. Gün! Maskelerimizi çıkardık, eski günlerdeki gibi görünelim istedim. Güzeller güzeli annem. Dilerim Diyarbakır surlarından Hevsel Bahçeleri’ni izleyeceğimiz günler yakındır" ifadelerini kullandı.

SAĞLIĞI KÖTÜYE GİDİYOR

MA'da yer alan habere göre, sağlık durumu her geçen gün kötüye giden Güven’in, tansiyonu çok düşük, çok halsiz ve ciddi uyku problemi yaşıyor. Sıvı alımında zorlandığı ve mide krampları yaşadığı, ışığa ve kokuya karşı hassasiyeti daha çok artan Güven, destek almadan yürüyemiyor. Güven, şimdiye kadar yaklaşık 11 buçuk kilo kaybetti.

Eylemin 89. gününde Güven’in sağlık durumuna ilişkin konuşan sağlıkçılar, kas ağrılarının başlamasının nedenlerine dikkat çekerek şöyle diyor ; “Açlık grevlerinde ilk dönemlerdeki kilo kaybı dokuların enerji ihtiyacına göre vücutta önce karbonhidratlar, daha sonra yağ yakımı sonucu olur. Açlık grevi süresinin uzamasıyla beraber kaslardaki protein yakımı ile devam eder. Sayın Leyla Güven’in açlık grevinin 89’uncu gününe girmiş olması ve beraberinde gelişen kas ağrıları, kaslardaki protein yakımına başlandığının, bunun da sağlık durumu ile ilgili tablonun ani bir şekilde değişebileceği ve istenmeyen bir durumun söz konusu olabileceğini bize gösteriyor.”