Murat Paker'e ‘cinsel saldırı' suçlamasıyla hapis cezası

Akademisyen ve klinik psikolog Murat Paker, "cinsel saldırı" suçlamasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı. Dava, Paker'le 8 yıl önce terapiye başlayan bir danışanı tarafından açılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Klinik psikolog, terapist ve Yard. Doç. Murat Paker'e, "cinsel saldırı" suçlamasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Paker hakkında, 8 yıl önce terapiye başladığı bir danışanının "cinsel saldırı" iddiasıyla İstanbul 56. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açtığı davada karar duruşması bugün (17 Ocak 2018) yapıldı.

Paker’in avukatlarının talebiyle izleyiciye kapalı yapılan duruşmada "cinsel saldırı suçu işlendiğinin sabit olduğuna" karar veren mahkeme, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 102/1-1 hükmü uyarınca 5 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Mahkeme daha sonra, "sanığın duruşmadaki tutum ve davranışları, mahkemeye karşı saygılı tutumunu" dikkate alarak TCK 62/1 uyarınca altıda bir oranında indirim yaparak Paker'in 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Kararda, verilen cezanın 2 yıldan fazla olması nedeniyle "hapis cezasının seçenek yaptırımlara çevrilmesi" ve "cezanın ertelenmesi" hükümlerinin sanık hakkında uygulanmayacağı da belirtildi.

Davacı tarafın avukatları “tanık olmasa dahi cinsel saldırının delillerle kanıtlanabileceğinin ortaya çıkması açısından kararın önemli olduğunu" savunurken Paker’in avukatı “aksi ispat edilemeyecek derecede kesin bir delil bulunmamasına rağmen haksız ve hukuka aykırı olarak ceza verildiğini" açıklayarak karara itiraz edeceklerini bildirdi. (Haber Merkezi)