Meteoroloji ve AKOM'dan kar uyarısı

Meteoroloji ve AKOM'dan yapılan 5 günlük değerlendirmelere göre, ülke genelinde soğuk ve kar yağışlı hava etkili olacak. Sıcaklıklar ortalama 4 ila 6 derece düşecek. İstanbul'da perşembe akşamı kar yağışı başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bu gece ve yarın sabahtan itibaren Türkiye Balkanlardan gelen soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına girecek.

Trakya başta olmak üzere Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alması beklenen soğuk ve kar yağışlı hava dalgasıyla birlikte sıcaklıkların 4 ila 6 derece düşmesi bekleniyor.

Bu akşam ve yarın sabah etkili olması beklenen sağanak yağışların ardından kar yağışı uyarısı yapıldı.

Kar yağışının pazar akşamına kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA PAZAR AKŞAMI KAR BAŞLIYOR

Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun, İstanbul'da beklenen hava durumuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"İstanbul'da bugün akşam saatlerinden itibaren yağmur şeklinde başlayacak yağışların perşembe günü akşam saatlerinden sonra Silivri ve Çatalca gibi batı ilçelerinden başlayarak tipi şeklinde karla karışık yağmur ve kar, cuma, cumartesi ve pazar günleri ise aralıklarla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Aralıklarla görülecek kar yağışlarının hafta başına kadar iç ve yüksek kesimlerde 5-15 santimetre, kıyı kesimlerde ise daha az olmak üzere örtü yapması tahmin ediliyor. Rüzgârın perşembe günü akşam saatlerinden cuma günü öğle saatlerine kadar kuzey yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor."

(HABER MERKEZİ)

Etiketler meteoroloji AKOM kar