Tren kazasında öldü: Eşi ve çocukları ne yapacak?

Çorlu'daki tren faciasında hayatını kaybeden Ersen Gül'ün eşi Hatice Canan Gül, iki çocuğuyla birlikte yaşadıkları ekonomik sıkıntıyı sosyal medya hesabından duyurdu. Adaletin tecelli etmesini isteyen Gül, eşini kaybetmesinin ardından yaşadıklarını anlattı.  

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Çorlu'da 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasında eşi Ersen Gül'ü kaybeden Hatice Canan Gül, doğalgaz ve elektriğe indirim yapıldığını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını içeren bir haberi sosyal medya hesabında alıntılayarak, "Ben ve iki çocuğum biri 3 buçuk yaşında biri 1 yaşında. Bize gelen elektrik faturası 171.60, doğal gaz 317 TL, su 65 TL, kiram 500 TL.  Bana ve çocuklarıma bağlanan maaş ise 1.200. Siz hesaplayın ben bu çocuklara ne yedirip içireceğim. Bize reva mı bu yapılanlar" paylaşımını yaptı.

Facianın ardından hiçbir yetkilinin kendisini aramadığını ve görüşme talep etmediğini belirten Hatice Canan Gül, "Eşim sırf bizi geçindirebilmek için günde 16 saat çalışırdı. Eşimin bu kadar çalışmasına rağmen biz geçinemiyorsak ben bin 200 lirayla nasıl geçineyim?" dedi.

'KİMSEDEN MADDİ ANLAMDA BİR ŞEY TALEP ETMİYORUM'

Tekstil fabrikasında bakımcı olarak çalışan eşini faciada kaybetmesinin ardından komşularından ve akrabalarından destek gördüğünü söyleyen Gül, bu zamana kadar ne TCDD  ne de hükümet yetkililerinden kimsenin kendisini aramadığını belirterek şunları kaydetti:

"Ben kimseden ekonomik anlamda bir şey istemiyorum. Şu an benim gibi binlerce insan vardır bu durumda olan, kirada yaşayan. Çocukları küçük olan insanlar çalışmak isteseler bile iş bulamıyor. Şu an sigortalı çalışmaya başlasam o aldığım bin 200 TL de benden kesilecek. Nasıl çalışayım? Benim tek talebim eşimden aldığım maaşın yükselmesi. Hiç kimseden maddi anlamda bir şey talep etmiyorum. Maaşım yükselirse kimseye ihtiyacım olmayacak. O yüzden de kendimi ifade etmek istedim. Benim sitemim maaşla ilgiliydi ve kimseden bir şey istemedim ya da dilenmedim."

'SORUMLULAR DIŞARIDA ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİYOR'

Faciada hayatını kaybedenlerin yakınları özellikle sosyal medya hesaplarından sorumluluğu bulunanların yargılanmasını talep ederken bugüne dek kazaya ilişkin dava açılmadı. "İlk istediğim şey adaletin tecelli etmesi" diyen Gül sözlerini şöyle sürdürdü, "Biz isterdik ki hak yerini bulsun ve sorumlular cezasını çeksin. Sorumlular dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor. Biz acımızı bile yaşayamıyoruz. Adaletin peşinde mi koşalım geçim sıkıntısını mı düşünelim. Hangi birisini yapalım ben bile şaşırdım. Eşim sırf bizi geçindirebilmek için günde 16 saat çalışırdı. Ben eşime  şaka niyetiyle, 'Sana yastık yorgan vereyim de orada yat' derdim. Bir pazar bile evde kaldığı yoktu, yüzünü bile göremiyorduk. Eşimin bu kadar çalışmasına rağmen biz geçinemiyorsak ben bin 200 lirayla nasıl geçineyim."

Etiketler kaza tren çorlu