Nazlı Ilıcak'a Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle 14 ay hapis

Nazlı Ilıcak, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla yargılandığı davada, 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, 'suça eğilimli ve olumsuz kişiliği' olduğu gerekçesiyle 'iyi hal' indirimi yapmayarak, ertelemesiz mahkûmiyet verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'FETÖ'nün medya yapılanması' davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Nazlı Ilıcak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret davasında da mahkûm edildi. Ilıcak, 23 Şubat 2016 tarihinde attığı twet nedeniyle 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ertelemesiz cezada, 'iyi hal' indirimi de uygulanmadı.

İstanbul Anadolu 53. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına, gazeteci Nazlı Ilıcak SEGBİS sistemiyle katıldı. Cezaevine girdikten sonra hesabının ele geçirildiğini söyleyen Ilıcak, "Söz konusu tweet benimle alakalıdır. Benim hakkımda Cumhurbaşkanına yönelik olarak açılmış hakaret davaları bulunmamaktadır. Benim tweetim daha önce de belirttiğim gibi başkasına cevap niteliğinde yazılmıştır. Ayrıca ben barış sürecine inanan bir kimseyim. Barış sürecinde Selahattin Demirtaş'a katil denmesi nedeniyle söz konusu tweeti attım. Asıl katil olanın Öcalan olduğunu belirttim. Ayrıca barış sürecini başlatan kişinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söylemek istedim. Benim durup dururken Cumhurbaşkanına katil demem mümkün değildir. Sıfat Öcalan'ın önündedir. Sadece devrik cümle kullanılmıştır. Devrik cümle düzeltildiğinde Öcalan'a katil dediğim anlaşılacaktır" dedi.

14 ay mahkumiyete hükmeden mahkeme heyeti ise 'iyi hal' indirimine ilişkin tutanağa şu cümleleri yazdı: "Sanığın suça eğilimli olumsuz kişiliği dikkate alındığında olumsuz kişilik özelliği değerlendirilerek hakkında TCK'nın 62. maddesinin uygulanmasına yer olmadığına."

Ilıcak'ın cezası yine 'suça eğilimli olumsuz kişiliği' gerekçe gösterilerek ertelenmedi.

(İSTANBUL-DHA)