HDP'li İmir serbest bırakılan IŞİD üyesini sordu

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Habur Sınır Kapısı'nda yakalanıp serbest bırakılan ve IŞİD üyesi olarak aranan A.İ.'yi Meclis gündemine taşıdı. İmir, “Bu ülkede siyasiler, seçilmişler, avukatlar cezaevlerindeyken bir IŞİD militanı hangi sebeplerle serbest bırakılmaktadır?” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arananlar listesinde 'IŞİD üyesi' olarak yer alan A.İ.'nin gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasını Şırnak HDP Milletvekili Nuran İmir, Meclis gündemine taşıyarak neden serbest bırakıldığını sordu. İmir, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e verdiği soru önergesinde, "İki yıldır mavi kategoride aranan bu kişinin Suriye'nin Mayadin bölgesinde IŞİD örgütüyle olduğu tespit edildiği halde neden serbest bırakılmaktadır?" diye sordu.

'KAÇ IŞİD ÜYESİ SERBEST BIRAKILDI?'

İmir, Abdülhamit Gül'ün yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

- İçişleri Bakanlığı tarafından 1 milyon 500 TL. ödül konulan A.İ adındaki IŞİD örgüt üyesi hangi gerekçelerle serbest bırakılmıştır?

- Bu şahsın dışında IŞİD'le bağlantısı olan kaç şahıs daha yakalanıp adli kontrol şartı ya da haklarında herhangi bir işlem yapılmadan serbest bırakılmıştır? Ve kaç tanesi cezaevindedir?

- Bu ülkede siyasiler, seçilmişler, avukatlar cezaevlerindeyken bir IŞİD üyesi hangi sebeplerle serbest bırakılmaktadır?

NE OLMUŞTU?

2014 yılında A.İ., İçişleri Bakanlığı tarafından IŞİD'in arananlar listesindeki mavi kategoriye alınmış ve başına 1 milyon 500 TL ödül konulmuştu. A.İ. 15 Aralık 2018 tarihinde Habur Sınır Kapısı'nda gözaltına alınarak Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinden sonra sevk edilmiş ve nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından ifadesi alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. (HABER MERKEZİ)