Yönetmen Mustafa Kemal Uzun'u öldüren sanık için 'haksız tahrik' indirimi talebi

İstanbul Şile'de geçen yıl 10 Aralık'ta yönetmen Mustafa Kemal Uzun'u öldürmek suçundan yargılanan oyuncu Osman A.'nın davasında sona gelindi. Mütalaasını açıklayan savcı, sanığa 'haksız tahrik' indirimi yapılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şile'de yönetmen Mustafa Kemal Uzun'u öldüren figüran Osman A. hakkında mütalaasını açıklayan savcı, 'Haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istedi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuklu sanık Osman A. cezaevinden SEGBİS'le bağlandı. Uzun'un ağabeyi Fazıl Ender Uzun ve tarafların avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşma Savcısı Sedat Yıldırım, esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. Mütalaada, maktul Mustafa Kemal Uzun'un yönetmen olduğu, sanığın figüranlık yaptığı ve sette tanıştıkları hatırlatıldı. Maktul ile sanığın suç tarihinde İstanbul'da buluştukları, yönetmenin Şile'deki evine gittikleri belirtilen iddianamede, "Maktul ile sanığın burada alkol alıp ilişkiye girdikleri, maktulün davranışları sonrası sanığın pişmanlık ve öfke duyduğu, öfke ve pişmanlıkla maktule saldırdığı, bıçak ve sopa ile darp edip öldürdüğü, sanığın eylemden sonra maktulün cüzdanı, telefonu, saati ve aracını alarak olay yerinden kaçtığı" öne sürüldü.

'CANAVARCA HİSLE İŞLENDİĞİNE DAİR YETERLİ DELİL YOK'

Mütalaada, "Olayın oluş şekli, maktuldeki yaraların niteliği gözetildiğinde eylemin 'kasten öldürme sonucu oluşturduğu canavarca saikle işlendiği yönünde' mahkumiyete yeterli delil bulunmadığı" belirtildi. Sanığın öldürme eyleminden sonra maktule ait eşyaları götürdüğü bu eylemin "nitelikli yağma" suçunu oluşturmadığı, "hırsızlık" suçunu oluşturduğu savunuldu.

Dosyada bulunan bilirkişi raporu, dinlenen tanıklar ve sanığın savunmasının birlikte değerlendirilmesi durumunda eylemin haksız tahrik altında gerçekleştiği belirtilen mütalaada, sanığın, 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması istendi. Mütalaada sanığın nitelikli hırsızlık suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması talep edildi. Sanığın Avukatı Bülent Çoban, mütalaaya katılmadığını belirterek, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talebinde bulundu. Sanık Osman A. da, adam öldürmek gibi bir kastının olmadığını söyledi. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

(İSTANBUL-DHA)