Gültan Kışanak, Leyla Güven'e destek için açlık grevine başladı

Tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 41’inci gününde devam ediyor. Güven’e destek amacıyla yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak da 10 gün sürecek açlık grevine başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında 'açlık grevine başladığını' duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 38’inci gününde.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Güven’in avukatı Cemile Turhallı Balsak, müvekkilinin dikkat dağınıklığı yaşadığını, uyku düzeninin bozulduğunu, ses ve ışığa karşı hassaslaştığını ve kilo kaybının arttığını söylüyor.

KIŞANAK'TAN DESTEK

Ekim 2016 yılının tutuklanıp yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Gültan Kışanak da bugünden itibaren açlık grevine başladı.

10 günlük dönüşümlü açlık grevine giren Kışanak, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı; “Sayın Öcalan’a yönelik tecridin sona ermesi için bende bugünden itibaren dönüşümlü açlık grevine başlıyorum. Milletvekilimiz Leyla Güven’in aynı amaçla başlattığı açlık grevi eylemini destekliyor, sonuç alması için ve tecridin kırılması için her birimizin büyük bir sorumluluk taşıdığını ifade ediyorum. Sağduyunun, barışın ve diyaloğun sesini duyabilmek için İmralı’daki tecridin bir an önce sona ermesi gerekir. Savaşın, ölümün, zulmün, barışın sesini susturmasına sessiz kalamayız. Bunu başaracağımıza inanıyorum.” (Kaynak: Gazete Karınca)