Çavuşoğlu: ABD'de FETÖ tutuklamaları başladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM'de yaptığı açıklamada, FBI'ın FETÖ soruşturması başlatığını belirtti. Katar'daki konuşmasına değinen Çavuşoğlu, "Bana şöyle soruldu: 'Seçimi Esad kazanırsa çalışır mısınız?' 'Demokratik, adil bir seçim olursa herkes durumunu gözden geçirir' dedim, 'Esad'la çalışırız' demedim" ifadelerin kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'de FETÖ soruşturması başlatıldığını söyledi. Çavuşoğlu, "FBI'ın başlattığı bir soruşturma var, yaklaşık 15 eyalette. New Jersey dahil bazı yerlerde tutuklamalar başladı" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığın bütçe görüşmelerinde konuştu. ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) FETÖ soruşturması başlattığını belirten Çavuşoğlu, "FBI'ın başlattığı bir soruşturma var, yaklaşık 15 eyalette. Çok ciddi bir soruşturma. New Jersey dahil bazı yerlerde tutuklamalar başladı" ifadelerini kullandı.

'ESAD'LA ÇALIŞIRIZ DEMEDİM'

Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen bir forumdaki, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la ilgili konuşmasına değinen Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"'Suriye'yi bir seçime hazırlarken, BM kontrolünde, demokratik, şeffaf, herkesin katılabileceği ve yine adil bir seçim olması için ülkeyi hazırlıyoruz, biz destek veriyoruz' dedik. Bana sorulan soru şuydu: 'Böyle bir seçimi eğer Esad kazanırsa bununla çalışır mısınız?' Ben de 'Böyle bir seçim olduktan sonra, herkes -İngilizce konuştum- durumu gözden geçirir' dedim yani Esad'la biz çalışacağız ya da Esad'ı tasvip ediyoruz anlamında söylemedim." (HABER MERKEZİ)