Fatih Altaylı'ya 'Çerkes' tepkisi

Fatih Altaylı salı akşamı Habertürk’te yaptığı programda, "Çerkezistan orada, iste hakkını" ifadelerinde bulundu. Bu sözler sosyal medyada tepkilere neden olurken Altaylı'dan herhangi bir açıklama gelmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fatih Altaylı’nın 4 Aralık Salı günü yayınlanan Teke Tek programında Çerkeslerle ilgili yaptığı açıklama tepkilere neden oldu. Altaylı, "Git hakkını Çerkezistan’da ara kardeşim" dedi.

Seçmen tercihleri üzerine analizlerin yapıldığı programın bir bölümünde yükselen milliyetçilik akımları ve göç konusu da ele alındı. Altaylı bu bölümde, “200 yıldır bize gelmeyen yok ki. Rus’u geldi, Çerkes’i geldi, Arnavut’u geldi, Çeçen’i geldi. Herkes geldi buraya. Ancak buraya gelen daha sonra buranın sahibi gibi 'benim haklarım' demeye başlıyor. Ben gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Mesela bazı Çerkesler var. Toplanıyorlar falan, kardeşim Çerkezistan orada, iste hakkını. Ama yarın aynı şey Suriyelilerde de olacak” ifadelerini kullandı.

Altaylı’nın bu yorumu sosyal medyada tepkilere neden oldu.  Altaylı konu ile ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklamada bulunmadı. (HABER MERKEZİ)