Erbakan'ın kardeşini 'FETÖ' bahanesiyle dolandırdılar

Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan’ın, adının 'FETÖ'ye karıştığı gerekçesi ile dolandırıldığı ortaya çıktı. Erbakan’ı yaklaşık 200 bin lira ve ziynet eşyalarını dolandıran H.A., polisin dikkati sayesinde evden çıkıp kaçarken yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın kardeşi ‘FETÖ' suçlaması ile dolandırıldı. Necmettin Erbakan'ın 90 yaşındaki kardeşi Kemalettin Erbakan’ı soyan şüpheli yakalandı. Şüphelinin kendisini polis olarak tanıtarak, Kemalettin Erbakan'a adının ‘FETÖ’ soruşturmasına karıştığını, kasada bulunan para ve ziynet eşyalarının fotoğrafını çekeceğini söyleyerek, bunları alıp kaçtığı ortaya çıktı.

İstanbul Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Fatih Akşemsettin Mahallesi’nde bir binadan çıkan ve elindeki poşetle koşarak kaçmaya çalışan 19 yaşındaki H.A.’yı durdurdu. Polis ekipleri H.A.’nın elindeki poşeti incelediği zaman 13 bin dolar, 19 bin 500 Avro 20 bin lira, 2 altın kolye, 6 altın bileklik, 1 çift altın küpe, 1 altın yüzük ve 2 inci kolyeyi buldu.

Polis ekipleri çevrede yaptığı çalışmalarda H.A.’nın çıktığı binada Kemalettin Erbakan’ın yaşadığını belirledi. Güven Timleri, Kemalettin Erbakan ile yaptığı görüşmelerde H.A.’nın kendisini polis olarak tanıtarak, adının ‘FETÖ’ olaylarına karıştığı bahanesiyle kasada bulunan para ve ziynet eşyalarının fotoğrafını çekeceğini söylemesi üzerine kasada bulunan para ve ziynet eşyalarını aldıktan sonra olay yerinden kaçtığını ortaya çıkardı.

Gözaltına alınan H.A. emniyetteki işlemleri tamamlanarak ‘Yağma’ suçundan işlem yapılarak dün adliyeye sevk edildi. Şüpheli H.A. çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. (İSTANBUL/DHA)