Ankara Büyükşehir: Okul yapma, parasını bize ver!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, kişiye özel emsal artırımında okul ve sosyal tesis yapma taahhüdünü paraya tahvil etti. Yapılacak tesislerin bedelinin belediyeye yatırılması kararlaştırılırken, paranın kullanımına belediye başkanı ve encümen karar verecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, kişiye özel emsal artırımında okul ve sosyal tesis yapma taahhüdünü ortadan kaldırarak, tesislerin bedelinin belediyeye yatırılmasını sağlayan bir karara imza attığı ortaya çıktı. Paranın kullanım yetkisi de belediye başkanı ve encümene verildi.

'BELEDİYE MECLİSİ BY PASS EDİLDİ'

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12 Ekim tarihinde oy çokluğuyla aldığı karara ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Meclis'in kararını yargıya taşıyacaklarını söyledi.

“Kişiye özel ayrıcalıklı imar ve rant ilişkisinin karşılığı olan 'bedelin' nerelerde kullanılacağı yetkisi Belediye Meclisinden alınarak belediye başkanına ve encümene veriliyor. Daha önce birçok meclis kararında alınan, planlamaya ve hukuka aykırı şekilde arttırılan emsal artışları karşılığında özel ve tüzel kişilerin okul yapma taahhütleri ile kamu adına yapılan planlama, adeta parası karşılığında imar hakkı olarak alınıyor" diyen Candan, şu açıklamada bulundu: "Rantın tek elde toplanmasının rejime uygun şekilde yapılandırıldığını görüyoruz. Planlamanın kuralsızlaştırılması ve rantın tek elde toplanması anlamına gelen bu durum belediye başkanının rant konusunda Meclisi’nin de üzerinde bir tek adam yetkisi kullanmasının önünü açmaktadır.”

(DUVAR)