'Cücüksüz soğanlar da geçerli sayılacak mı?'

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, “Bu hafta Türkiye tarihinde bir ilk yaşandı. Türkiye’nin ilk soğan sayımı yapıldı(!)” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütçesi üzerine yaptığı değerlendirmede soğan depolarına baskın haberleriyle ilgili şunları söyledi, “Bu hafta Türkiye tarihinde bir ilk yaşandı, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne kısmet olan bir şey oldu. Türkiye’de ilk nüfus sayımı 28 Ekim 1927’de yapılmıştı, bugün de Türkiye’de ilk soğan sayımı yapıldı. Sizleri açıkça tebrik ediyorum böyle bir ilke imza attığınız için.

‘ÇANKAYA SOĞANLARI GELMEDİ, ÇUVALLARI TERK ETMEYİN(!)’

Kaçmaz, sözlerine şöyle devam etti, "Mesele soğan değil, mesele ekonomi. Çok iyi fiyat artışları, bize oynanan oyunlar algısı yaratmak değil midir? Her şeyde olduğu gibi işler kötü gittiğinde, sürekli dış güçler, dış mihraklar, iç mihraklar, sürekli suçu başkasına atma durumu söz konusu. Bu şekliyle devam ederse ileride ‘Sayımı tamamlanan soğanlar YSK’ya teslim edildi’ şeklinde haberler de görebiliriz. Benim merak ettiğim cücüksüz soğanlar da geçerli sayılacak mı? CHP’li vekillerimiz, yetkililerimiz Çankaya soğanlarının henüz gelmediğini iddia ederek ‘Çuvalları terk etmeyin’ çağrısı yapacak mı? Gerçekten böyle haberlerle mi karşılaşacağız?"

"Cumhurbaşkanı eskileri anlatırken hep karaborsa vardı, kuyruklar vardı diyordu, bakalım biz neyin kuyruklarını göreceğiz!” diyen HDp Milletvekili, “Bütçeyi düzeltmek istiyorsanız Arnavutköy Belediyesi’ne baskın yapın” çağrısı da bulundu. Kaçmaz şöyle konuştu, “Karaborsaya karşı çiftçinin depolarına değil toptancıların, tüccarların depolarına gidin. Varsa karaborsacı orada bulursunuz, çiftçinin depolarında değil. Eğer gerçekten bu ülkede bütçeyi düzeltmek istiyorsak 1 liralık hortumu 78 liraya alan Arnavutköy Belediyesinin Başkanına baskın yapılmalı... Bu ülkede maliyeyi, bütçeyi, idareyi düzeltmenin tek bir yolu var: Demokratikleşme, toplumsal barış ve bütçemizi, kaynaklarımızı doğru şekilde harcamaktır." (DUVAR)

Etiketler soğan soğan depo