TKP: Kavala dosyasındaki ifade tek kelimeyle zırva

TKP, Osman Kavala soruşturmasında ifade veren bir kişinin, "TKP içerisinde uluslararası güçlerin fonladığı kişiler" olduğu iddiası üzerine açıklama yaptı. İfadeyi veren emekli subay Murat Papuç'un 2015'te TKP'yle ilişkisinin kesildiği belirtilen açıklamada, "Murat Papuç'un ifadesi olarak dosyaya konulmuş olan bölüm tek kelimeyle zırvadır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Komünist Partisi (TKP), eski parti üyesi Murat Papuç'un Osman Kavala soruşturmasındaki ifadesinin Karar gazetesinden Yıldıray Oğur'un köşe yazısında yer almasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Oğur'un köşesine taşıdığı Papuç'un ifadesinde, 'Gezi Parkı eylemlerini Kavala'nın finanse ettiğini ve TKP içerisinde uluslararası güçlerin fonladığı kişiler olduğunu iddia ettiği' belirtiliyor.

Murat Papuç'un 2015 yılında partile ilişkisinin kesildiği belirtilen TKP açıklamasında, "Bu kişinin verdiği ifadede 2014 yılında TKP'de yaşanan örgütsel kriz sırasında belirli bir tarafta yer almış kişilerin bulunduğu bir listeyi vererek, bunların yabancı örgütlerle işbirliği yaptığını iddia ettiği söylenmiştir. Geniş kesimlerce tartışılmaya başlanan bu olayın detaylarını araştırmak, değerlendirmek ve yaklaşımımızı kamuoyuna ulaştırmak ihmal edemeyeceğimiz bir ihtiyaç haline gelmiştir" denildi.

'İFADEYE HENÜZ ULAŞAMADIK'

İfadeyle ilgili tutanaklara ulaşılamadığı kaydedilen açıklamada, "Sorgu tutanaklarının ve özel olarak bu ifadenin bütününe henüz ulaşabilmiş değiliz. Oğur'un yazısı dışında ulaşabildiğimiz tek kaynak, eski üyemiz Papuç'un oluşturduğu isim listesini de içeren bir sayfanın fotokopisidir" ifadelerin kullanıldı.

'BU TÜR BİR SUÇLAMA CİDDİYETSİZLİKTİR'

TKP içerisinde "uluslararası bağlantısı olan şahıslarla yan yana gelip beraber hareket eden kişiler olduğu" iddiasının "zırva" olarak nitelendirildiği açıklama, şöyle devam etti:

"- Murat Papuç'un ifadesi olarak dosyaya konulmuş olan bölüm tek kelimeyle zırvadır. Papuç'un 2014 yılında partimizde yaşananlar sırasında 'mimlediğini' anladığımız 20'ye yakın isim bu ifadede 'uluslararası bağlantısı olan şahıslarla yan yana gelip beraber hareket etmekle' suçlanmaktadır. Bu tür bir suçlamanın herhangi bir yargı kararı bir yana herhangi bir soruşturma için bile dayanak yapılması ciddiyetsizliktir.

- Kavala davası olarak bilinen dosyanın Papuç'un sözü geçen ifadesiyle nasıl ilişkilendirildiği konusunda bilgimiz henüz sınırlıdır. Öte yandan bu ifadenin dosyada yer alması bile bir saçmalıktır. Sadece verdiği isim listesine bakarak bile, ifadenin ruh sağlığı yerinde bir bireye ait olmadığı görülebilir.

- Haziran Direnişi, Gezi Parkı'ndan ya da İstanbul'dan da ibaret olmayan geniş bir coğrafyada milyonlarca insanın katılımı ile gerçekleşmiş, yakın tarihimizin en önemli toplumsal olaylarından birisidir. Gerici, Amerikancı ve halk düşmanı iktidarın toplumda biriktirdiği öfke 2013 Haziranı'nda patlamıştır. Bu patlamanın düzen güçlerini harekete geçirmemesi, halk hareketinin ötesine geçen bir alanda karşılıklar bulmaması zaten mümkün değildir.

- Öte yandan, 2013 Haziranı'ndan bu yana AKP iktidarının varlığını sürdürmesini borçlu olduğu emperyalist güçleri Haziran Direnişi'nin failleri olarak sunmaya kalkışması ağır bir ahlaksızlık, ağır bir suçtur." (HABER MERKEZİ)