Denizli'de düşen eğitim uçağının yeri tespit edildi

Denizli'de düşen eğitim uçağı için arama çalışmaları başlatıldı. Uçağın Denizli'nin Merkezefendi ilçesi güneyinde Babadağ'ın devamı seklinde uzanan Başkarcı Dağı'nda düştüğü tespit edildi. Ekipler enkaza ulaşmaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Başkarcı Mahallesi'nde, bir eğitim uçağı düştü. Denizli'nin Merkezefendi ilçesi güneyinde Babadağ'ın devamı seklinde uzanan Başkarcı Dağı'nda düştüğü belirlendi. Uçağın enkazına ve içindeki öğretmen pilot ile öğrencisini arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Vali Karahan, "Düşüş nedeni henüz bilinmiyor. Hava şartlarından mı teknik bir nedenden mi olduğu bilinmiyor. Verilen koordinatlara göre düştüğü tahmin edilen alana ulaşılmaya çalışılıyor. Sivil havacılık, AFAD, diğer ekiplerimiz bölgede uçağa ulaşmaya çalışıyor" diye konuştu.

Uçağından en son Denizli'nin Babadağ ile Aydın'ın Karacasu ilçesi arasındaki, geniş sarp dağlık alandan sinyal verdiği belirlendi. Bunun üzerine hem Denizli hem de Aydın yönünden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, itfaiye, jandarma, Dağ Arama Kurtarma (DAK) ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Denizli ve Aydın ekipleri arama kurtarma çalışması başlattı.

Zorlu arazisi şartları ve yoğun sis nedeniyle güçlük yaşanırken, bölgedeki çobanlar ve köylüler de arama kurtarma çalışmalarına destek verdi. 2 helikopterle sürekli bölge üzerinde uçarak, düşen uçağın tam yerini tespit etmeye çalışıldı.

Uçağın Denizli'nin Merkezefendi ilçesi güneyinde Babadağ'ın devamı seklinde uzanan Başkarcı Dağı'nda düştüğü tespit edildi. Ekipler enkaza ulaşmaya çalışıyor. (DENİZLİ/DHA) 

Etiketler uçak eğitim Denizli