Gözaltılar nedeniyle sergi açılışları iptal

Anadolu Kültür yöneticileri bu sabah polis tarafından gözaltına alındı. Sergi açılışları iptal edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polisin bu sabah düzenlediği operasyonla çok sayıda akademisyen ve Anadolu Kültür A.Ş. yöneticileri gözaltına alındı. Prof. Dr. Betül Tanbay ve Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın da aralarında bulunduğu akademisyenler sabah 06.00’da evlerine düzenlenen polis baskınlarıyla alınarak emniyete götürüldü. Tarhanlı için 4 günlük gözaltı süresi verildiği öğrenildi.

1 yıldan uzun süredir tutuklu bulunan ve iddianamesi hâlâ hazırlanmayan Osman Kavala’nın yöneticisi olduğu Anadolu Kültür’ün Yönetim Kurulu Başkanvekili Yiğit Ekmekçi, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Hakan Altınay, Genel Koordinatörü Asena Günal ve danışmanlar Çiğdem Mater ile Meltem Aslan da gözaltına alınanlar arasında.

SERGİLER ZİYARET EDİLEBİLECEK

Anadolu Kültür tarafından yapılan resmi açıklamada sergi açılışlarının iptal edildiği belirtildi. Açıklamada, "Anadolu Kültür Genel Koordinatörü, Depo Program Koordinatörü arkadaşımız Asena Günal'ın, Anadolu Kültür Yönetim Kurulu üyeleri ve danışmanları Yiğit Ekmekçi, Hakan Altınay, Meltem Aslan ve Çiğdem Mater’in bu sabah gözaltına alınmaları sebebiyle, bu akşam için duyurulan sergi açılışlarımızı iptal ediyoruz. Sergiler bugün 18:30’dan itibaren ziyaret edilebilir" ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)